Aκατάλληλο για... καρδιακούς ήταν για ακόμη μια χρονιά ο διαγωνισμός τριπόντων στο NBA All-Star Weekend 2024. Τέσσερις σούπερ σταρ είχαν το ίδιο σκορ στον πρώτο γύρο με 26 πόντους και έτσι χρειάστηκε να οδηγηθούν όλα στο tie-breaker πριν από τον τελικό, εκεί όπου "μίλησε" η καρδιά του αστέρα των Μιλγουόκι ΜπακςΝτέιμιαν Λίλαρντ ο οποίος πανηγύρισε για δεύτερη σερί χρονιά τον τίτλο κατακτώνοντας όπως και πέρυσι, στο... τελευταίο σουτ!

Back-to-back νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων ο Λίλαρντ στο NBA All-Star Weekend

Κάτι συναρπαστικό επιφύλασσε ο διαγωνισμός τριπόντων στο NBA All-Star Weekend για όσους είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν είτε δια ζώσης, που μόνο ως τυχερούς μπορεί να τους χαρακρητρίσει κανείς είτε από την τηλεόραση του σπιτιού τους. Για πρώτη φορά στην ιστορία υπήρξε τετραπλή (!) ισοβαθμία στον πρώτο γύρο μεταξύ των Τρέι Γιανγκ, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, Καρλ-Άντονι Τάουνς και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7vd5kdrja9)
Το αποτέλεσμα; Οι τέσσερις αστέρες του NBA χρειάστηκε να οδηγηθούν στο tie-breaker που διαρκεί για 30 δευτερόλεπτα, εκεί όπου θα κρινόταν το ποιος παίκτης θα πανηγυρίσει τον τίτλο. Μάλιστα, ο γηπεδούχος Χαλιμπάρτον έμεινε εκτός και έτσι οι Γιανγκ, Τάουνς και Λίλαρντ ήταν οι τρεις διεκδικητές που περίμεναν να χαρίσουν στον κόσμο υπερθέαμα.

Και έτσι και έγινε! Ο Τάουνς σημείωσε 22 πόντους στον τελικό, ο Γιάνγκ 24 ενώ ο περυσινός κάτοχος του τίτλου, Λίλαρντ είχε πετύχει κι αυτός με τη σειρά του 24 πόντους. Η... τύχη δεν ήταν με το μέρος του στα πρώτα 4 σουτ που δοκίμασε καθώς όλα ήταν άστοχα και όλα έδειχναν ότι ο διαγωνισμός θα οδηγηθεί σε νέο tie-breaker. Όμως όχι... όλα ίσως ήταν γραφτό να γίνουν με τον ίδιο τρόπο όπως πέρυσι αφού ο Λίλαρντ για δεύτερη σερί χρονιά ευστόχησε στο τελευταίο τρίποντο με αποτέλεσμα να θριαμβεύσει ξανά και να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7vmevn5keh)

Πρώτος γύρος

Τρέι Γιανγκ - 26

Ντόνοβαν Μίτσελ - 21

Ταϊρίς Χαλιμπάρτον - 26

Μαλίκ Μπίσλι - 20

Καρλ-Άντονι Τάουνς - 26

Τζέιλεν Μπράνσον - 24

Λάουρι Μάρκανεν - 25

Ντέιμιαν Λίλαρντ - 26

NBA 3 Point Contest Round 1 Full Highlights | Feb 17 | 2024 NBA 3-Point Contest

Tie Breaker

Τρέι Γιανγκ - 15

Ταϊρίς Χαλιμπάρτον - 12

Καρλ-Άντονι Τάουνς - 16

Ντέιμιαν Λίλαρντ - 16

Τελικός

Καρλ-Άντονι Τάουνς - 22

Τρέι Γιανγκ - 24

Ντέιμιαν Λίλαρντ - 26