Η Κροατία εν γένει δεν μπορεί να πει κάποιος ότι είναι η καλύτερη οικογένεια, αλλά αυτό που έπαθε ο Ρόμπερτ Γιάρνι θα μπορούσε, ενδεχομένως, να γίνεται και στις καλύτερες οικογένειες. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού (2001-02) είναι ένας θρύλος του κροατικού ποδοσφαίρου, μέλος της εθνικής ομάδας που κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 και μέχρι... χθες ήταν προπονητής της εθνικής Κ17 της Κροατίας. Ωστόσο, μία δήλωσή του, για το ποιον υποστηρίζει στο ζευγάρι της Μπέτις με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα μπαράζ για τη φάση των "16" του Conference League (το πρώτο παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, στις 22:00 στην Ανδαλουσία), ήταν αρκετή για να επιφέρει την απόλυσή του. 

Ρόμπερτ Γιάρνι: "Ποιον θα μπορούσα να υποστηρίζω;" 


Ο Ρόμπερτ Γιάρνι φέρεται να ρωτήθηκε ποιον μεταξύ Μπέτις και Ντιναμό υποστηρίζει και τα έκανε... θάλασσα. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε την καριέρα του στη Χάιντουκ Σπλιτ, από το 1986, και έφυγε με την έναρξη του εμφυλίου στην πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία, το 1991. Από το 1995 έως το 1998 αγωνίστηκε και άφησε το αποτύπωμά του στην Μπέτις. Ως εκ τούτου, η δήλωση "ποιον θα υποστηρίξω; Η Μπέτις είναι η ομάδα μου, καθώς εκεί πέρασα τρία υπέροχα χρόνια ενώ στην Ντιναμό δεν αγωνίστηκα ποτέ. Κι ειλικρινά δεν ξέρω ποιος μπορεί να με κατηγορήσει γι' αυτό", ακόμα κι αν δεν αποτελεί υπερβολή, σκανδάλισε τα ποδοσφαιρικά ήθη και έθιμα στην Κροατία. 

Ύστερα από την επίθεση του επιθετικού της Ντιναμό, Μπρούνο Πέτκοβιτς, προς το πρόσωπό του με το χαρακτηρισμό "κλόουν", αλλά και τους μύδρους που εξαπέλυσαν οι καθόλου φιλήσυχοι οπαδοί των "πουργκέρι" στον ομοσπονδιακό εκλέκτορα της τρίτης τη χρονική τάξει εθνικής ομάδας της χώρας, η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Κροατίας πήρε μέτρα και απέλυσε τον 55χρονο προπονητή. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της κατέστησε σαφές ότι αυτός ήταν ο λόγος της απόλυσής του. 

Ρόμπερτ Γιάρνι: Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Κροατίας

Αφού επαληθεύτηκε η αυθεντικότητα της δήλωσης του Ρόμπερτ Γιάρνι, η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε την ομόφωνη απόφαση ότι δεν μπορεί να παραμείνει προπονητής της εθνικής ομάδας U17 της Κροατίας. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή υποστηρίζει το δικαίωμα κάθε ατόμου να υποστηρίζει όποια ομάδα θέλει, ακόμη και εναντίον κροατικών συλλόγων στην Ευρώπη, ωστόσο έχει την πολύ ξεκάθαρη θέση ότι για όλους τους Κροάτες εκλέκτορες ισχύουν υψηλότερα πρότυπα και ότι είναι ακατάλληλο, ανεπιθύμητο και απαράδεκτο για ένα άτομο που βρίσκεται επικεφαλής μιας κροατικής εθνικής ομάδας να υποστηρίζει ανοιχτά οποιονδήποτε μη κροατικό σύλλογο σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.