Στη βραδιά του Σακίλ Ο' Νιλ στο NBA δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει οτιδήποτε διαφορετικό. Ο Ντομάντας Σαμπόνις πάντως έκανε ο,τι μπορούσε για να "κλέψει" τη λάμψη του παλαίμαχου σέντερ αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει τους Κινγκς στη νίκη παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση του.

Έφτασε τα 50 triple double στο NBA ο Σαμπόνις - Κέρδισαν στο φινάλε οι Σανς

Εκπληκτικό ματς πραγματοποιήθηκε στο Φοίνιξ με τους Σανς να παίρνουν μία πολύ δύσκολη νίκη στο φινάλε κόντρα στους Σακραμέντο Κινγκς με 130-125. Κορυφαίος για τους "Ήλιους" ήταν ο Κέβιν Ντουράντ που πέτυχε double double με 28 πόντους και 11 ριμπάουντ αλλά υπάρχει έντονη ανησυχία για την κατάσταση του Μπράντλεϊ Μπιλ που ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε μετά από πέντε λεπτά αγώνα

Από τους "Βασιλιάδες" πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντ' Άαρον Φοξ με 40 πόντους και 9 ριμπάουντ, πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση μετά από πολύ καιρό. Πρωταγωνιστής όμως ήταν ο Ντομάντας Σαμπόνις που έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο φτάνοντας στο 50ο triple double της καριέρας του.

Ο Λιθουανός φόργουορντ - σέντερ είχε 35 πόντους, 18 ριμπάουντ και 12 ασίστ με μόλις ένα λάθος αλλά δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του - που αγωνίστηκε χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ - που θα απουσιάσει για τον επόμενο μήνα λόγω τραυματισμού

Domantas Sabonis 35 pts 18 rebs 12 asts vs Suns 23/24 season

Ο Τέιτουμ οδηγεί τους Σέλτικς στη πρωτιά της Ανατολής στο NBA

Ένα ακόμη "διπλό" πέτυχαν οι Μπόστον Σέλτικς στην έδρα των Μπρούκλιν Νετς και συνεχίζουν να "ανοίγουν" την ψαλίδα στη κορυφή της Ανατολής. Κορυφαίος για τους "Κέλτες" ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ που πέτυχε double double  με 41 πόντους και 14 ριμπάουντ που έφτασε τις 25(!) "40άρες" στο NBA.

Από τους γηπεδούχους - που δείχνουν ακόμη "μπερδεμένοι" από τις ανταλλαγές που έκαναν - πρώτος σκόρερ ήταν ο Μίκαλ Μπρίτζες με 27 πόντους, με την ήττα αυτή να είναι η τέταρτη στα τελευταία πέντε παιχνίδια για την ομάδα του Μπρούκλιν.

Jayson Tatum 41 pts 14 rebs 5 asts vs Nets 23/24 season

Εδραιώνοντα στα play - in του NBA οι Λος Άντζελες Λέικερς

Την ανοδική πορεία τους συνεχίζουν στο NBA οι Λος Άντζελες Λέικερς που επικράτησαν εύκολα στην έδρα των Ντιτρόιτ Πίστονς με 125-111. Οι "Λιμνάνθρωποι" είχαν τους βασικούς τους σε πολύ καλή μέρα με τον Λεμπρόν Τζέιμς να πετυχαίνει 25 πόντους και τον Άντονι Ντέιβις να προσθέτει άλλους 20 και να "κατεβάζει" και 14 ριμπάουντ.

Από τους φιλοξενούμενους που "παλεύουν" για να βγουν από την τελευταία θέση της Ανατολής κορυφαίος ήταν ο Τζέιμς Γουάισμαν με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ

Los Angeles Lakers vs Detroit Pistons Full Game Highlights | February 13, 2024 | FreeDawkins

Μόνοι πρώτοι στη Δύση οι φορμαρισμένοι Μινεσότα Τίμπεργουλβς 

Τη μοναξιά της κορυφής στη Δύση συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς μετά την εκτός έδρας νίκη κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 109-121. Πρώτος σκόρερ για τους πρωτοπόρους ήταν ο Άντονι Έντουαρντς με 41 πόντους.

Από τους γηπεδούχους που βρέθηκαν να προηγούνται στην αρχή της τέταρτης περιόδου, εξαιρετικό παιχνίδι έκανε ο Ντε Άντρε Έιτον με 22 πόντους και 16 ριμπάουντ

Anthony Edwards (41 PTS) GETS BUCKETS In Timberwolves Win! 🐜 | February 13, 2024


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς στο NBA:

Νετς - Σέλτικς 110-118
Μάτζικ - Θάντερ 113-127
Μπακς - Χιτ 97-123
Σανς - Κινγκς 130-125
Μπλέιζερς - Τίμπεργουλβς 109-121
Λέικερς - Πίστονς 125-111