Έπειτα από εννέα χρόνια, η Ακτή Ελεφαντοστού επέστρεψε στην κορυφή της Αφρικής κατακτώντας το πολυπόθητο Copa Africa ", με την.... παρέα του Άλε να "λυγίζει" με 2-1 με επική ανατροπή τη Νιγηρία στον τελικό του Αμπιτζάν. Όταν επέστρεψε στην πατρίδα της η αποστολή βίωσε μοναδικά συναισθήματα καθώς ο κόσμος επεφύλασσε φοβερή υποδοχή στους μεγάλους πρωταγωνιστές για το επίτευγμα τους.

Αποθεώθηκε η αποστολή της Ακτής Ελεφαντοστού μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά την κατάκτηση του Copa Africa, ο κόσμος της Ακτής Ελεφαντοστού "τρελάθηκε" και έπλεε σε... πελάγη ευτυχίας με αποτέλεσμα να ξεχυθεί στους δρόμους για να αποθεώσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την αποστολή της ομάδας τους.

Η αποστολή της Ακτής Ελεφαντοστού εμφανίστηκε σ' ένα μεγάλο πούλμαν με ανοιχτές πλευρές και διέσχισε τον δρόμο με προορισμό το στάδιο "Φελίξ Ουφουέ-Μπουανί", με πλήθος κόσμου να τους αποθεώνει και να προχωρά στην ουσία σε... λαϊκό προσκύνημα.

Η ευτυχία... ξεχείλιζε από τον κόσμο ο οποίος τραγουσούσε, χόρευε, σφύριζε δημιουργώντας ένα εύθυμο κλίμα γεμάτο από πανηγυρισμούς και... χαμόγελα. Η αποστολή της ομάδας ενθουσιάστηκε και πανηγύρισε με την... ψυχή της το σπουδαίο επίτευγμα της μοιράζοντας στιγμές χαράς με τους χιλιάδες φιλάθλους.