Απ’ όποια πλευρά κι αν δει κανείς τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Άρη, ο όρος “ιστορικός” μοιάζει να ταιριάζει γάντι στην περίσταση!

Αφενός οι δύο μονομάχοι έχουν… αγωνιστικό ραντεβού με την ιστορία, καθώς οι Αγρινιώτες έχουν την ευκαιρία να δώσουν το παρόν σε τελικό κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι δε Θεσσαλονικείς να βρεθούν στον τελικό και να προσπαθήσουν να… ξορκίσουν την κατάρα μισού αιώνα που τους βρίσκει να μην έχουν κατακτήσει ούτε έναν τίτλο στο ποδόσφαιρο.

Επιστρέφει ο κόσμος στις εξέδρες των ποδοσφαιρικών γηπέδων

Ιστορικό μπορεί να χαρακτηριστεί το αποψινό παιχνίδι και στις εξέδρες, καθώς θα είναι το πρώτο ανάμεσα σε ομάδες της Super League που θα διεξαχθεί με φιλάθλους μετά το δίμηνο “λουκέτο” που επέβαλλε η κυβέρνηση στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, αλλά και το πρώτο που θα πραγματοποιηθεί με το νέο νομοσχέδιο για την αθλητική βία σε εφαρμογή.

Από σήμερα στην παραμικρή ρίψη επικίνδυνου αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο (φωτοβολίδα, καπνογόνο, κροτίδα κλπ), ή στην οποιαδήποτε παρεμπόδιση της ομαλής τέλεσης ενός αγώνα η ΔΕΑΒ θα μπορεί να επιβάλλει αυτεπάγγελτα διοικητικές ποινές κεκλεισμένων των θυρών στην γηπεδούχο ομάδα και οι φίλοι του Παναιτωλικού θα είναι οι πρώτοι που θα περάσουν απόψε από εξετάσεις.

Η πορεία Παναιτωλικού και Άρη στο κύπελλο Ελλάδος

Παναιτωλικός και Άρης κατάφεραν να φτάσουν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πραγματοποιώντας σχεδόν άπταιστη διαδρομή.
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη απέκλεισε διαδοχικά Διαγόρα Ρόδου, Athens Kallithea και ΟΦΗ με τη διπλή επικράτηση επί των Κρητικών και στα δύο παιχνίδια να αποτελεί το… κερασάκι της φετινής εκπληκτικής διαδρομής της ομάδας του Γιάννη Πετράκη στο θεσμό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyt28i3u6o9l)

Ο Άρης, από την πλευρά του, ήταν η ομάδα που έβαλε φρένο στα όνειρα της ΑΕΚ για επανάληψη του περσινού της νταμπλ! Πριν το βατό συναπάντημα με τη Νίκη Βόλου στα προημιτελικά, οι “κίτρινοι” είχαν ρίξει στο καναβάτσο την κυπελλούχο “Ένωση”, στη διαδικασία των πέναλτι στη ρεβάνς του “Κλεάνθης Βικελίδης” που έσπασαν καρδιές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyh9eyjtipmx)

Στο στρατόπεδο της ομάδας της Θεσσαλονίκης… ζουν και αναπνέουν για την επιστροφή της ομάδας σε τελικό 14 ολόκληρα χρόνια μετά τη μονομαχία με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας το 2010 και την απίστευτη… “κάθοδο των Μυρίων” στην πρωτεύουσα.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον στο τελευταίο παιχνίδι της Super League με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα στους “Ζωσιμάδες”.

Το φετινό 7-0 του Άρη επί του Παναιτωλικού

Η αποψινή θα είναι η τρίτη φετινή μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Άρη να μετράει το απόλυτο “2Χ2” στο πρωτάθλημα της Super League.
Οι “κίτρινοι” υποδέχτηκαν την 5η αγωνιστική τον Παναιτωλικό (ο οποίος είχε ακόμη τον Γκάμπριελ Σούρερ στο τιμόνι του) στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και τον κέρδισαν δια περιπάτου 3-0.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή, όμως, ήταν η επικράτηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην τελευταία της επίσκεψη στο Αγρίνιο, με τον Άκη Μάντζιο να βλέπει τους παίκτες του να στήνουν πάρτι στον αγωνιστικό χώρο και να συντρίβουν τους αντιπάλους τους με 4-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyeiyz1b8gx5)

Δύο παιχνίδια, έξι βαθμοί για τους Θεσσαλονικείς και ένας εκκωφαντικός συντελεστής τερμάτων 7-0 υπέρ τους! Θα βρει απάντηση ο Παναιτωλικός στην πιο σημαντική στιγμή της ιστορίας του;