Ουδεμία υπερβολή ενέχει ότι η ημέρα του Super Bowl είναι Αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην ολότητά του, ο αγώνας-σύμβολο του NFL είναι μόνο ένα μέρος του προγράμματος, με τους ρέκτες του αθλήματος -ή ακόμα και εκείνους που είναι η μόνη αναμέτρηση που βλέπουν- να περιμένουν τον quarterback που θα βαφτιστεί ο νέος αστέρας του παιχνιδιού. Ο Τομ Μπρέιντι και οι νίκες του με τους New England Patriots είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. 

Τα διαφημιστικά μηνύματα στις μεταδόσεις του Super Bowl χρεώνονται ανά δευτερόλεπτο, με υπέρογκα ποσά. Από τη στιγμή που εμφανίζεται ένα προϊόν στην τηλεόραση, η εταιρεία που το παράγει γίνεται αντιληπτό πως έχει πληρώσει υπεραξία την προβολή του, κυρίως διότι το Super Bowl ως δρώμενο σημειώνει υψηλά ποσοστά θέασης. Μυημένοι και όχι τρωγοπίνουν. Τα φτερά κοτόπουλου και οι μπύρες θεωρούνται ιδανικές για το εκάστοτε κυριακάτικο (για τις ΗΠΑ) βράδυ του Φεβρουαρίου, που έχουν γίνει οι τελευταίοι 20 από τους συνολικά 57 αγώνες ως τώρα. Από το 1967 έως το 2002, διεξαγόταν τον Ιανουάριο.

Super Bowl: Η Τέιλορ Σουίφτ αυξάνει την πίεση 

Έμοιαζε με εξέλιξη φυσιολογική, λοιπόν, να γεμίσει με ψυχαγωγία το ημίχρονο στους αγώνες, γι' αυτό και πλέον τα half time shows θεωρούνται νύχτες καριέρας για τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, μάλιστα, το σόου με τον Άσερ στο Λας Βέγκας, αποκτά τη δική του ιδιαίτερη σημασία, αν κάποιος αναλογιστεί ότι στους Kansas City Chiefs αγωνίζεται, εκτός του Πάτρικ Μαχόουμς που έχει βάλει πλώρη για να λογίζεται ως ο κορυφαίος quarterback όλων των εποχών, αλλά και του Έλληνα Γιώργου Καρλαύτη, ο Τράβις Κέλσι, ο οποίος είναι ο φίλος της Τέιλορ Σουίφτ. Μία από τις πιο αναγνωρισμένες Αμερικανίδες τραγουδοποιούς στην Ιστορία θα παρακολουθήσει με αγωνία το παιχνίδι, ευελπιστώντας στη νίκη του συντρόφου της, ο οποίος θεωρείται σπουδαίος tight end, απέναντι στους San Fransisco 49ers του Μπράντον Άλεν στο "Allegiant Stadium" της περιοχής Παράδεισος, στο Λας Βέγκας της Νεβάδα. Αν οι Chiefs επικρατήσουν, θα είναι η τρίτη νίκη τους σε τέσσερα χρόνια και θα "σφραγίσουν" τη δυναστεία τους. 

Taylor Swift fans make the Super Bowl an even bigger spectacle with the "Taylor Effect"



Σε αυτήν την 58η εκδοχή, ο Άσερ είναι εκείνος που θα πάρει την μπαγκέτα, το πρόσωπο του 58ου Super Bowl και του half time show του. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης έχει εμφανιστεί πριν 13 χρόνια στη σκηνή του "Cowboys Stadium" στο Τέξας, καλεσμένος των Black Eyed Peas. Ήταν η 6η Φεβρουαρίου του 2011, μια ημερομηνία σημαδιακή για το σπουδαίο Άαρον Ρότζερς, αφού έγινε πρωταθλητής με τους Green Bay Packers, οι οποίοι νίκησαν τους Pittsburg Steelers 31-25. Μαζί με τον Άσερ θα εμφανιστούν οι ράπερ Ποστ Μαλόουν, που θα τραγουδήσει το "America the Beautiful", αλλά και η Ανιέλ Πινέρο, ηθοποιός, χορεύτρια και μοντέλο, που θα το αποδώσει στην αμερικανική νοηματική γλώσσα. Το "Lift Every Voice and Sing" πρόκειται να ακουστεί από την τραγουδίστρια Άντρα Ντέι, με τον Σαχίμ Σάντσες να το ερμηνεύει στη νοηματική. 

Τον εθνικό υμνο θα τραγουδήσει η μορφή της κάντρι, Ρίμπα ΜακΕντάιρ, ενώ στη νοηματική θα το δώσει με παράσταση ο ηθοποιός Ντανιέλ Ντουράντ. 

Ο άτακτος Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και ο Πρινς 



Πολλές από τις παραστάσεις του half time show στο Super Bowl έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη. Το 2004 ο νεαρός, μόλις 23 ετών, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ τράβηκε το ύφασμα από το ρούχο της Τζάνετ Τζάκσον με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί το στήθος της, με τη σπέκουλα ότι ήταν στημένο να παίρνει διαστάσεις μπόρας. Ενισχύθηκε από τη συγγνώμη που ζήτησε ο τραγουδιστής και χορευτής από την Μπρίτνεϊ Σπίαρς, για το ότι την εκμεταλλευόταν προς όφελός του όσο ήταν σε σχέση. 

Janet Jackson’s Documentary Addresses Justin Timberlake Super Bowl CONTROVERSY

Υπάρχει η παράσταση του Πρινς το 2007, ένα χρόνο μετά τους αειθαλείς Rolling Stones, αλλά και η 12λεπτη φαντασμαγορία της Κέιτι Πέρι το 2015. 

Prince -  Super Bowl XLI 🏈  |  Halftime Show 2007   FULL SHOW HD


Katy Perry's FULL Pepsi Super Bowl XLIX Halftime Show! | Feat. Missy Elliott & Lenny Kravitz | NFL


Ουδείς μπορεί να λησμονήσει το ασύλληπτο δίδυμο των Τζένιφερ Λόπεζ και Σακίρα, λίγες μέρες πριν η Covid-19 καταλάβει τη Γη και μόλις μία εβδομάδα μετά το θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ

Shakira & J. Lo's FULL Pepsi Super Bowl LIV Halftime Show

Εκείνη η παράσταση σημείωσε την υψηλότερη τηλεθέαση στην Ιστορία του Super Bowl, ένα ρεκόρ που διέλυσε πέρυσι με συνοπτικές διαδικασίες η Ριάνα, η οποία είχε... επτά χρόνια φαγούρα, δηλαδή χωρίς δίσκο, αλλά, φορώντας το κόκκινο φόρεμά της από τη Fenty, αποδείχθηκε ότι παραμένει σούπερ διάσημη. 

Rihanna’s FULL Apple Music Super Bowl LVII Halftime Show


Ο Μάικλ Τζάκσον, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει, με την παράσταση του 1993. Οι εκτελέσεις των “Jam,” “Billie Jean”, “Black or White” παραμένουν θρυλικές, όπως και το "Heat the World", το οποίο ερμήνευσε συνοδεία... 3.500 νέων. 

Michael Jackson - Super Bowl XXVII 1993 Halftime Show (Remastered Perfomance)


Ξεχώρισε η Μπιγιονσέ, με τους Coldplay και τον Μπρούνο Μαρς, το 2016. Η "βασίλισσα" είχε βάλει... φωτιά στο half time show του Super Bowl και το 2013. 

Beyoncé - Super Bowl XLVIIl Halftime Show (2013)

Εμφανίστηκαν οι "κλασικοί" Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Μπρους Σπρίνγκστιν, ο πρώτος ένα χρόνο μετά το... Nipplegate, δηλαδή το 2005, ο δεύτερος, συντροφιά της Estreet Band, το 2009. 

PAUL McCARTNEY LIVE FULL SUPER BOWL HALF TIME 2005


Bruce Springsteen's Super Bowl XLIII Halftime Show Rocks the World! | NFL

Η Lady Gaga έδειξε το 2017 από τι υλικό είναι φτιαγμένη. Η Μαντόνα, πέντε χρόνια νωρίτερα, δεν θα μπορούσε να λείπει, ούτε εκείνη ούτε το αμφίσημο περίγραμμά της. 

Lady Gaga - Pepsi Zero Sugar Super Bowl LI Halftime Show


Madonna - 2012 Super Bowl Halftime Show

Φυσικά, η παράσταση του 2022 ήταν η επιτομή της... μάζωξης για τους ρέκτες της ραπ. Έμινεμ, Dr. Dre, Snoop Dog, 50 Cent, Κέντρικ Λαμάρ και Μέρι Τζέι Μπλάιτζ στην ίδια σκηνή. Συνέβη 20 χρόνια μετά την αξέχαστη παράσταση των U2


Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar & 50 Cent FULL Pepsi SB LVI Halftime Show


U2 Performs “Beautiful Day” & More! | Super Bowl XXXVI Halftime Show | NFL