Ο Τσάμπι Αλόνσο είναι το πιο "καυτό" όνομα τη δεδομένη στιγμή από τους προπονητές που βρίσκονται στην Ευρώπη, καθώς από τη μία οδηγεί τη Μπάγερ Λεβερκούζεν σε απίστευτα ρεκόρ και από την άλλη φέρεται να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Γιούργκεν Κλοπ στο πάγκο της Λίβερπουλ.

Το "θάυμα" της Λεβερκούζεν είναι δημιούργημα του Τσάμπι Αλόνσο

Η Λεβερκούζεν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη, ενώ βρίσκεται πρώτη στη φετινή Bundesliga. Ο λόγος αυτής της φοβερής ανάκαμψης, ακούει στο όνομα Τσάμπι Αλόνσο με τον Ισπανό προπονητή να έχει φτιάξει ένα σύνολο που δεν χάνει κυριολεκτικά από κανέναν.

Στο γερμανικό πρωτάθλημα είναι δύο βαθμούς μπροστά από την Μπάγερν Μονάχου και το Σάββατο (10/02 19:30) είναι το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα τους. Η Λεβερκούζεν έχει 52 πόντους έχοντας σε 20 παιχνίδια 16 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες διατηρώντας το αήττητο

Βέβαια, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο δεν έχει ηττηθεί σε καμία διοργάνωση, καθώς είναι αήττητη και έχει περάσει στους "16" του Europa League, ενώ στο Κύπελλο Γερμανίας απέκλεισε τη Στουτγκάρδη στο φινάλε και πέρασε στα ημιτελικά. 

Το "θαύμα" λοιπόν αυτό κάνει τους οπαδούς της ομάδας να ονειρεύονται έναν τίτλο μετά από 31 χρόνια καθώς το μακρινό 1992/93 κατέκτησε το τελευταίο της Κύπελλο Γερμανίας. Είναι μέσα σε όλους τους στόχους της με τον "στρατηγό" Τσάμπι Αλόνσο να είναι ο απόλυτος υπεύθυνος.

Άλλωστε όταν πήρε την απόφαση να αναλάβει τη τεχνική ηγεσία του συλλόγου, η ομάδα βρισκόταν με μόλις μία νίκη στα πρώτα οκτώ της παιχνίδια στο πρωτάθλημα και εκείνος την έφερε στους "4" του Europa League της σεζόν 2022/23 ενώ πήρε και το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς.

Matchwinner Tah: Bayer decide cup fight | Leverkusen vs. Stuttgart 3-2 | DFB-Pokal Quarter-Final

Τον Αλόνσο θέλει για αντικαταστάτη του Κλοπ η Λίβερπουλ

Αυτά βλέπει η Λίβερπουλ και βλέπει στο πρόσωπο του τον επόμενο Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της. Όπως μας είχε ενημερώσει ο Νίκος Κώτσης στα parapolika οι δύο πλευρές έχουν ήδη μιλήσει για να αναλάβει ο Ισπανός την ομάδα και να γίνει ο... Κλοπ στη θέση του Κλοπ.

Το ρεπορτάζ μάλιστα επιβεβαιώνεται και από το γαλλικό δημοσίευμα της "Footmercato" που αναφέρει πως η αγγλική ομάδα και ο Τσάμπι Αλόνσο έκαναν την πρώτη τους επαφή τον περασμένο Νοέμβριο, με τον Ισπανό τεχνικό να αισθάνεται καλά όμως στη Μπάγερ Λεβερκούζεν.



Σίγουρα πάντως, ο Τσάμπι Αλόνσο είναι πόλος έλξης για πολλές ομάδες με την Μπάγερν Μονάχου που φορέσει τη φανέλα της στο παρελθόν να τον "γλυκοκοιτάζει" ακόμη κι αν ξέρει πως αυτή η μετακίνηση είναι πολύ δύσκολη να συμβεί.