Σήμερα κλή... σήμερα κλήρωση γίνεται, σε μια ωραία πόλη... Η διαφορά σε σχέση με τον... γάμο, βέβαια, είναι ότι απόψε (08/02) στις 7 το απόγευμα στο Παρίσι δεν θα αποχωριστεί η μάνα από την κόρη, αλλά θα σμίξουν σε ομίλους οι Εθνικές ομάδες για το 3ο Nations League.

Από τη γαλλική πρωτεύουσα θα μάθουμε και τα... μελλούμενα για τη δική μας Εθνική, η οποία κατάφερε στην προηγούμενη διοργάνωση να ανεβεί από την 3η κατηγορία στη 2η χάρη στην πρώτη θέση που κατέκτησε. Έτσι, σήμερα θα μπει στην ίδια κληρωτίδα με όσες ομάδες προετοιμαζόμασταν να αντιμετωπίσουμε στον δρόμο των μπαράζ για τα τελικά του Euro 2024, αλλά και κάποιες άλλες, σαφώς ισχυρότερες από εκείνες που πετύχαμε έως τώρα κατά την πορεία μας, στην πιο σύγχρονη διοργάνωση της UEFA.

Η Εθνική Ελλάδος και η Αγγλία των Κέιν, Μπέλιγχαμ

Παρά την άνοδό της, η Εθνική Ελλάδας, βάσει του ranking, τοποθετήθηκε στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, στη League B (2η κατηγορία). Παρέα μάς κάνουν η Τουρκία, την οποία αποφύγαμε στα μπαράζ που προαναφέραμε, το Καζακστάν, πρώτος αντίπαλός μας, και η Γεωργία, πιθανότατα το τελευταίο εμπόδιό μας πριν από τα τελικά της Γερμανίας. Εδώ, όμως, μιλάμε για Nations League και, συνεπώς, αποκλείεται να παίξουμε με Τούρκους, Κοζάκους και Γεωργιανούς.

Η Ελλάδα θα κληρωθεί δεδομένα με μία εκ των Αυστρίας, Τσεχίας, Αγγλίας και Ουαλίας που συνθέτουν το πρώτο γκρουπ της κλήρωσης. Με την τελευταία να μοιάζει και πιο προσιτός αντίπαλος. Για τους φιλάθλους, πάντως, η έλευση των «τριών λιονταριών», δηλαδή, των Άγγλων, θα είναι και μια ευκαιρία να απολαύσουν διά ζώσης τον Τζουντ Μπέλιγχαμ και τον Χάρι Κέιν. Όπως, βέβαια, και τα υπόλοιπα αστέρια της Premier και όχι μόνο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cfo3od01loxl)

 

Η Εθνική Ελλάδος και το ραντεβού με τον Χάαλαντ

Από το δεύτερο γκρουπ, μπορεί να προκύψει άλλος ένας πρωταγωνιστής του... νησιού, ο Έρλινγκ Χάαλντ, καθώς η Νορβηγία αποτελεί έναν πιθανό αντίπαλο για τον Τάσο Μπακασέτα και τους συμπαίκτες του.

Αν δεν μας βρει ο φορ της Μάντσεστερ Σίτι στο δρόμο του, τότε θα κοντραριστούμε με Ουκρανία, Ισλανδία ή Φινλανδία.

Το τρίτο γκρουπ δεν έχει την ίδια αίγλη, αλλά υπάρχουν εκεί... δικά μας παιδιά. Όπως οι Άντραζ Σπόραρ, Μπένζαμιν Βέρμπιτς και Άνταμ Τσέριν του Παναθηναϊκού που πρωταγωνιστούν στην Εθνική Σλοβενίας. Στους πιθανούς αντιπάλους μας υπάρχουν, επίσης, η Αλβανία, με την παραδοσιακή ένταση στις μεταξύ μας αναμετρήσεις και το Μαυροβούνιο του Στέφαν Γιόβετιτς. Αφήσαμε τελευταία την Ιρλανδία. Για τον εξής λόγο: τον Γκουστάβο Πογέτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cdyscaw62mup)

 

Η Εθνική Ελλάδος και ο… αντίπαλος Πογιέτ

Ο Ουρουγουανός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας δέχεται έντονο πρέσινγκ από τους Ιρλανδούς προκειμένου να αναλάβει το τιμόνι τους, την ώρα που ο ίδιος περιμένει την κίνηση της ΕΠΟ, αφού το ισχύον συμβόλαιό του λήγει στο τέλος Μαρτίου. Άρα, ενδέχεται να συγκρουστούμε και με την ομάδα του προπονητή που κέρδισε την εκτίμηση των αποδυτηρίων, αλλά όχι κι εκείνη της ΕΠΟ.

Εδώ να κάνουμε μία υποσημείωση. Λόγω απόστασης, το Καζακστάν μπορεί να κληρωθεί στον ίδιο όμιλο μόνο με μία από τις ακόλουθες ομάδες: Αγγλία, Ισλανδία, Ιρλανδία και Ουαλία. Άρα, αν αντιμετωπίσει από το πρώτο γκρουπ είτε τους Άγγλους είτε τους Ουαλούς, οι Ισλανδοί και οι Ιρλανδοί αποκτούν πολλές πιθανότητες να βρεθούν στο δικό μας όμιλο.

Όσο για το format, η πρώτη του ομίλου ανεβαίνει στην Α’ κατηγορία, η τελευταία υποβιβάζεται, ενώ οι τρίτες ομάδες της League A και οι δευτεραθλήτριες της League B, καθώς και οι τρίτες ομάδες της League B και οι δευτεραθλήτριες της League C θα παίξουν διπλούς αγώνες (εντός κι εκτός έδρας) για τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-ctedmjtylvmp)



Αναλυτικά τα γκρουπ της σημερινής κλήρωσης του Nations League:

Pot 1

Αυστρία

Τσεχία

Αγγλία

Ουαλία

 

Pot 2

Φινλανδία

Ουκρανία

Ισλανδία

Νορβηγία

 

Pot 3

Σλοβενία

Ιρλανδία

Αλβανία

Μαυροβούνιο

Pot 4

Γεωργία

Ελλάδα

Τουρκία

Καζακστάν


Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “
ONTIME”.