Μετά τη Νιγηρία που πέρασε... δια πυρός και σιδήρου το εμπόδιο της Ανγκόλας, η ομάδα του Κονγκό έγινε η δεύτερη ομάδα των ημιτελικών του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Γουινέας. Ο πρώην ακραίος οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού, Αρτούρ Μαζουακού, έκανε το 3-1 με απευθείας φάουλ και σφράγισε τη νίκη της ομάδας του με τον επίσης πρώην ερυθρόλευκο Σεντρίκ Μπακαμπού να αγωνίζεται βασικός. Η αναμέτρηση δεν είχε καταιγισμό φάσεων αλλά είχε εντάσεις και τέσσερα γκολ εκ των οποίων τα δύο με πέναλτι.

Το κερασάκι στην τούρτα από τον Μαζουακού, αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο ο Αγκιμπού για τη Γουινέα

Η Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά του Ατρομήτου (αγωνίστηκε και στα 90') προηγήθηκε με πέναλτι του Μπαγιό μόλις στο 20' όμως δεν κατάφερε να... χαρεί για πολύ καθώς ο Εμπεμπά της Μαρσέιγ ισοφάρισε στο 27' και διόρθωσε το λάθος του καθώς ήταν εκείνος που υπέπεσε στην παράβαση του πέναλτι με το οποίο η Γουινέα άνοιξε το σκορ. 

Με... πέναλτι προηγήθηκε εν τέλει η ομάδα του Κονγκό με τον Γουισά της Μπρέντφορντ να εκτελεί σωστά και να κάνει το 2-1 στο 65' ενώ στο 82' ο Αρτούρ Μαζουακού έβαλε το "κερασάκι στην τούρτα" και με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-1 και έβαλε τέλος στα όποια όνειρα της παρέας του Αγκιμπού.

Τον νικητή του Ακτή Ελαφαντοστού - Μάλι περιμένουν πλέον να μάθουν στο Κονγκό ενώ ο άλλος ημιτελικός θα διεξαχθεί ανάμεσα στην Νιγηρία (του Τροστ-Εκόνγκ) και τον νικητή του ζευγαριού Πράσινο Ακρωτήρι - Νότια Αφρική.