Ο Ολυμπιακός ήξερε πως θα είχε δύσκολη αποστολή στην Σμύρνη απέναντι στην πανίσχυρη Αρκάς, αλλά τα έδωσε όλα παρά την ήττα με 3-0 σετ. Αποτέλεσμα που τον απέκλεισε στα προημιτελικά του CEV Cup έχοντας νικήσει με 3-2 στην πρώτη αναμέτρηση.

Η ομάδα του Ντάνιελ Καστελάνι μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πήρε προβάδισμα που έφτασε μέχρι τους τέσσερις πόντους, το οποίο κράτησε για αρκετά λεπτά. Η Αρκάς το γύρισε και πέρασε μπροστά 23-22 σε μια αντεπίθεση που έδωσε το πρώτο σετ με 25-23.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο σετ βρέθηκε να χάνει με 10-6 και η ψυχολογία του ήταν επηρεασμένη. Βέβαια δεν το παράτησε και το γύρισε σε 14-13. Μετά από εκεί κόλλησε ξανά με αποτέλεσμα να ηττηθεί 25-22.

Το 3ο σετ είχε την πιο αμφίρροπη εκκίνηση, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να χτίσει διαφορά. Το 10-9 υπέρ των "ερυθρολεύκων" μετατράπηκε σε 14-11 κι έκτοτε η ελληνική ομάδα κυνηγούσε στο σκορ. Όταν, δε, το 18-17 έγινε 19-16 μέσω video challenge, όλα χάθηκαν και επήλθε η ήττα και σε αυτό το σετ με 25-21.

Η Αρκάς προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Λίνεμπουργκ - Μίλωνας, με την ελληνική ομάδα να έχει ηττηθεί 0-3 στη Γερμανία.