Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό, καθώς μετά τις αλλαγές στο οργανόγραμμα της ομάδας (με την επιστροφή του Ντάρκο Κοβάσεβιτς και την αναβάθμιση του Κριστιάν Καρεμπέ στου Ρέντη) φαίνεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» δρομολογούν και διαφοροποιήσεις στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Η φωτιά που… άναψε πρωινή πληροφορία περί άφιξης του Πασκάλ Γιάνσεν στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, φαίνεται ότι είναι αρκετά δυνατή.

Ο Ολυμπιακός και ο δημιουργός της Άλκμααρ των Παυλίδη, Χατζηδιάκου

Ο προπονητής που «έχτισε» το θαύμα της Άλκμααρ την τελευταία τριετία (οδηγώντας την ολλανδική ομάδα ακόμη και στα ημιτελικά του Europa Conference League) φέρεται να βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα μαζί με τους ατζέντηδές του, γεγονός που «φωτογραφίζει» τη σοβαρότητα των επαφών του με την πειραϊκή ΠΑΕ.  

Ο Γιάνσεν δεν είναι άλλος από τον προπονητή που ουσιαστικά «εκτόξευσε» τη μετοχή του Παντελή Χατζηδιάκου και του Βαγγέλη Παυλίδη στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, γεγονός που δεδομένα μετράει πολύ στα πλεονεκτήματά του, καθώς ο Ολυμπιακός αναζητεί τεχνικό που θα δώσει –εκτός των άλλων– έμφαση στην εξέλιξη Ελλήνων παικτών και κυρίως ποδοσφαιριστών που θα προέρχονται από το φυτώριο της Ακαδημίας του.

Άλλωστε ο Γιάνσεν φημίζεται για την ικανότητά του να αξιοποιεί νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, καθώς πριν από την τριετία στην Άλκμααρ υπήρξε πρώτος προπονητής των ομάδων Κ21 και Κ19 της Αϊντχόφεν, που συμπεριλαμβάνονται στις κορυφαίες ακαδημίες της Ολλανδίας.

Σιγή ιχθύος από Ολυμπιακό για τον Πασκάλ Γιάνσεν

Προς το παρόν από τον Ολυμπιακό δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία της άφιξης του Γιάνσεν στη χώρα μας, ωστόσο οι Ολλανδοί επιμένουν ότι ο πρώην προπονητής της Άλκμααρ (που έλυσε τη συνεργασία του με την ολλανδική ομάδα τον Ιανουάριο) βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Πειραιωτών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν αν η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ το καλοκαίρι ή άμεσα.

Προς το παρόν, κρατάμε την άφιξη του Γιάνσεν στην Αθήνα ως μοναδικό δεδομένο, χωρίς να προβλέπουμε πώς θα εξελιχτούν οι συζητήσεις. Γιατί και άλλες φορές έχουν έρθει προπονητές στην Ελλάδα για να συζητήσουν με τους «ερυθρόλευκους», χωρίς ωστόσο συμφωνία. Και στον Ολυμπιακό θέλουν να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στην επόμενη κίνησή τους για τον πάγκο της ομάδας.