Με τον καλύτερο τρόπο εξαργύρωσε την εξαιρετική παρουσία του στην Στουτγκάρδη ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, Ματθαίος Τσίγκας, με τον 16χρονο που σκοράρει κατά ριπάς με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Κ17 να βάζει την υπογραφή του σε επαγγελματικό συμβόλαιο μακράς διάρκειας και να παραμένει κάτοικος Γερμανίας για πολλά ακόμα χρόνια.

Ανανέωσε με πολυετές συμβόλαιο ο Ματθαίος Τσίγκας στη Στουργκάρδη

Ο Ματθαίος Τσίγκας μεταπήδησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού στην Στουργκάρδη το καλοκαίρι του 2022 ενώ έκτοτε έχει σημειώσει σημαντική εξέλιξη κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η γερμανική ομάδα να προχωρήσει στην επέκταση της συνεργασίας της με τον Έλληνα επιθετικό ο οποίος υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

«Η VfB δέσμευσε τον Έλληνα επιθετικό της U17 με συμβόλαιο μακράς διάρκειας. Ο 16χρονος μετακινήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο Bad Cannstatt (σ.σ. προάστιο της Στουτγκάρδης στο οποίο βρίσκεται η έδρα της ομάδας) έχει παρουσιάσει σημαντική εξέλιξη από το καλοκαίρι του 2022. Κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν στο πρωτάθλημα B-Junior Bundesliga, έχει ξεκινήσει βασικός στους 16 από τους 17 αγώνες και είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15 γκολ. Ο Ματθαίος Τσίγκας θα συνεχίσει να κυνηγάει το γκολ με τη φανέλας της Στουργκάρδης στο μέλλον. Ματθαίο, ανυπομονούμε για τα επόμενα χρόνια!», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.


Ο... killer Τσίγκας μετρά ήδη 15 γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ της Στουτγκάρδης στην B-Junior Bundesliga

Ο 16χρονος επιθετικός θριαμβεύει με τη φανέλα της Στουτγκάρδης αφού είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας την φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα της B-Junior Bundesliga καθώς σε 16 από τα 17 παιχνίδια που έχει ξεκινήσει βασικός, έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 15 φορές, με τις επιδόσεις του να έχουν εντυπωσιάσει και με το παραπάνω τους ανθρώπους του συλλόγου οι οποίοι με την κίνηση τους να του προσφέρουν επαγγελματικό πολυετές συμβόλαιο έδειξαν πως βλέπουν τον νεαρό επιθετικό ως επένδυση για το μέλλον.

Δείτε στο 2:00 του βίντεο το γκολ του Τσίγκα με τη φανέλα της Στουτγκάρδης:

Highlights VfB-Jugend | Saison 23/24 | Folge 16