Μπορεί ο Κώστας Σταφυλίδης να είχε μείνει εκτός για κάποιους μήνες, αφού ήταν χωρίς ομάδα από τον Ιούνιο του 2023, ωστόσο βρήκε τη χρυσή τομή με τη Χάνσα Ροστόκ που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Bundesliga. Αν και το όνομα του Έλληνου μπακ είχε ακουστεί για αρκετές ελληνικές ομάδες, ο ίδιος επέλεξε να μη γυρίσει στη χώρα μας και να βρει τη νέα του ποδοσφαιρική στέγη εκτός συνόρων.

Παίκτης της Χάνσα Ροστόκ ο Σταφυλίδης 

Στο εξωτερικό συνεχίζει την καριέρα του ο Κώστας Σταφυλίδης του οποίου ο τελευταίος σταθμός ήταν η Μπόχουμ. Ο Έλληνας διεθνής ακραίος αμυντικός ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από τη Χάνσα Ροστόκ με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024. Η νέα του ομάδα αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Bundesliga ενώ ο ίδιος θα ξεκινήσει από αύριο (02/02) προπονήσεις και θα φορά τη φανέλα με το νούμερο "3".

Ο Σταφυλίδης που ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία του ΠΑΟΚ, κατάφερε να κάνει μια σημαντική καριέρα στο εξωτερικό φορώντας τη φανέλα διάφορων ευρωπαϊκών ομάδων. Το 2012 ο 30χρονος μπακ αποχώρησε από τον "δικέφαλο του βορρά" το 2012 για να μεταπηδήσει στη Λεβερκούζεν ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στις Άουγκσμπουργκ, Χοφενχάιμ, Μπόχουμ, Φούλαμ και Στόουκ. Με την Εθνική Ελλάδας, ο Σταφυλίδης κατέγραψε συνολικά 32 συμμετοχές με απολογισμό 2 γκολ ενώ... κουβαλά εμπειρία 103 αγώνων στην Bundesliga.

stafulidhs-kwstas


Η ανακοίνωση της Χάνσα Ροστόκ για τον Σταφυλίδη:

"Η άμυνα της Χάνσα Ροστόκ ενισχύεται, αφού ο Έλληνας αμυντικός Κωνσταντίνος Σταφυλίδης υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024. Ο 30χρονος φέρνει την εμπειρία 103 αγώνων της Bundesliga (έχει πετύχει 6 γκολ) σε Λεβερκούζεν, Άουγκσμπουργκ, Μπόχουμ, Χοφενχάιμ.

Ο διεθνής παίκτης που έχει αγωνιστεί 32 φορές με τη χώρα του και σημείωσε 2 γκολ, έμεινε πρόσφατα χωρίς σύλλογο κι ως εκ τούτου έρχεται στο Ρόστοκ με ελεύθερη μεταγραφή.

Η Χάνσα είναι ο πρώτος σταθμός στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας για τον Σταφυλίδη. Έχει επίσης εμπειρία πέντε αγώνων στην Premier League με τη Στόουκ Σίτι και 38 αγώνων στην Championship με τη Φούλαμ

Ο ύψους 1,78 Σταφυλίδης θα ξεκινήσει αύριο προπονήσεις με τη Χάνσα και θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 3"..


"Ο Κωνσταντίνος Σταφυλίδης φέρνει μεγάλη εμπειρία στο Ροστόκ και θα προσφέρει πολύπλευρα. Είναι ευέλικτος και μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της άμυνας, αλλά αμυντικό χαφ. Μπορεί ν’ ανταποκριθεί σε πολύ σφιχτό, αλλά και έντονο στυλ παιχνιδιού, το οποίο ταιριάζει πολύ στη Χάνσα. Θέλουμε μαζί τους να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε”, δήλωσε για τη μεταγραφή του Σταφυλίδη ο αθλητικός διευθυντής της Χάνσα Ροστόκ, ο Κρίστιαν Βάλτερ.