Δεν είναι να πεις ότι ο Παναθηναϊκός έχασε μεμιάς την καρδάρα με το γάλα το οποίο έβαζε σταγόνα σταγόνα, πάντως η ήττα από τον Άρη στο ΟΑΚΑ, 73-70 για τη 17η αγωνιστική της Basket League, πάντως οι αντιδράσεις αναδεικνύουν ότι σε αυτό το σημείο της σεζόν υπήρξε τρόπον τινά αποκαρδιωτική. 

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ανέβασε βίντεο που τον έδειχνε να κάνει πιθανότατα... ποδήλατο και είπε ότι στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός νικούσε τον Άρη στο τέλος, θα ζητούσε επανάληψη του παιχνιδιού. 

Παναθηναϊκός: Τι είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Εγώ θα πω ένα πράγμα, το είχα πάρει απόφαση. Έτσι και κερδίζαμε στο τέλος θα ζήταγα, όπως νομίζω η Μάντσεστερ το είχε κάνει πριν από κάποια χρόνια για ένα πέναλτι που της είχαν δώσει ψεύτικο και κέρδισε, επανάληψη αγώνα.

Γιατί δεν γίνεται να κατεβαίνει ο Άρης, να παίζει μπασκετάρα, εμείς να είμαστε ψόφιοι, κουρασμένοι, αδιάφοροι, δεν ξέρω εγώ τι, και σώνει και καλά να πρέπει να κερδίσουμε, επειδή ήταν οι διαιτητές υπέρ μας.

Δεν γίνεται πέρυσι, πρόπερσι, πότε ήταν, να βγαίνει ο Ολυμπιακός πρώτος στην κανονική περίοδο με ένα φάουλ στο Ιβανώφειο, νομίζω του Βεζένκοφ, που δεν το έδωσε η Τσαρούχα, νομίζω η Τσαρούχα ήταν.

Δεν γίνεται φέτος να παίζει με το Περιστέρι ο Ολυμπιακός, να βγάζει την μπάλα παίκτης του Ολυμπιακού και να δίνει μπροστά στα μάτια της το Περιστέρι.

Δεν γίνεται σήμερα, για να μην μιλάω μόνο για τον Ολυμπιακό, να θέλει σώνει και καλά η διαιτησία να κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Ήμασταν χειρότεροι, έπρεπε να χάσουμε.

Εκεί στην ΚΕΔ, κύριε Λιόλιε, καθαρό μπάσκετ θέλουμε, δεν θέλουμε να κερδίζουμε, καθαρό μπάσκετ θέλουμε. 



Το παράπονο και η κριτική του Αταμάν



Ο Εργκίν Αταμάν ήταν εξοργισμένος για το ότι το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο ΟΑΚΑ έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Φεβρουαρίου, κάτι που σήμαινε και έλλειψη χρόνου. Ο Τούρκος τεχνικός σχολίασε ότι η ακριβή επένδυση που έκανε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν προστατεύεται από την ίδια τη λίγκα, παρ' όλα αυτά χαρακτήρισε... άθλιους τους παίκτες και τον εαυτό του. 


"Έχω μια ερώτηση για όλους εσάς τους δημοσιογράφους. Στην Ευρώπη, σε κάθε επαγγελματική λίγκα, ξέρετε κάποιο παιχνίδι να γίνεται στις 17:00 της Δευτέρας, εργάσιμης ημέρας; Είναι γελοίο. Ήρθαμε από διαβολοβδομάδα και παίξαμε στις 17:00. Πώς να συγκεντρωθούν οι παίκτες σου σε ένα ματς πρωταθλήματος; Βάζεις 25 και 30 εκατομμύρια επένδυση και σε βάζουν να παίξεις στις 17:00 της Δευτέρας. Δεν έχεις έτσι πλεονέκτημα έδρας, δεν έχεις χρόνο για να προετοιμαστείς.

Όλα ήταν άθλια σήμερα, οι παίκτες, οι προπονητές κι εγώ, οι διαιτητές ήταν απαράδεκτοι. Χάσαμε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι αποφάσισαν να γίνει αυτός ο αγώνας στις 17:00 της Δευτέρας. Ας μου πει κάποιος γιατί παίξαμε στις 17:00, σε εργάσιμη ημέρα, αυτό το παιχνίδι". 


Γιατί έγινε το παιχνίδι απόγευμα Δευτέρας



Το Παναθηναϊκός-Άρης έπρεπε να γίνει, αλλά δεν ήταν εύκολο να βρεθεί η ημέρα και η ώρα για να διεξαχθεί. Οι "πράσινοι" έπαιζαν Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, στο Κάουνας της Λιθουανίας με τη Ζάλγκιρις, ως εκ τούτου δεν συμφώνησαν να γίνει το ματς την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, στις 20:00, όπως προτάθηκε αρχικά. 

Ο Άρης, από τη μεριά του, δεν συμφώνησε να γίνει το παιχνίδι στις 20:15 το βράδυ της Δευτέρας, καθώς ήδη, με το ότι αποδέχθηκε να γίνει τη συγκεκριμένη ημέρα, έκανε παραχώρηση. Οι "κίτρινοι" έχουν ευρωπαϊκό ματς την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, στις 20:00,