Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στου δρόμου τα μισά για τη Euroleague, έχοντας εξαιρετικό πρόσωπο στα τελευταία παιχνίδια ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον με τον κόσμο να είναι σύμμαχος του.

Η κάκιστη περσινή χρονιά του Παναθηναϊκού και η υποσχεση του Γιαννακόπουλου

Η περσινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό ήταν κάτι παραπάνω από άσχημη για την ιστορία του συλλόγου. Έχασε όλα τα τρόπαια στην Ελλάδα από τον Ολυμπιακό ενώ στη Euroleague τερμάτισε στη διόλου τιμητική γι' αυτόν 17η θέση. Δεν φαινόταν να υπάρχει φως στον ορίζοντα, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν οι οπαδοί, μη αντέχοντας το θέαμα που έβλεπαν, ξεκίνησαν τα επεισόδια στο γήπεδο φωνάζοντας "Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Παναθηναϊκό" με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μπροστά στο σκορ 28(!) πόντους. Ένα ρητό αναφέρει: "Το εύκολο είναι να πέσεις, αλλά το δύσκολο είναι να σηκωθείς" με τον  Δημήτρη Γιαννακόπουλο να είναι εκείνος που έβγαλε τον Παναθηναϊκό από τη πρίζα και τον ξαναέβαλε μ' ένα ολοκληρωτικό restart. 




Ο στρατηγός Αταμάν και οι πολλές νέες προσθήκες

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος υποσχέθηκε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και το πραγματοποίησε στο 100%. Βάζοντας "στρατηγό" σ' αυτό το εγχείρημα τον Εργκίν Αταμάν, τον αναδιαμορφωτή της Αναντολού Εφές Οι διαφοροποιήσεις στο ρόστερ ήταν πολλές, βασικά ήταν πάρα πολλές, με τους πράσινους να αλλάζουν ολοκληρωτικά την ομάδα τους διατηρώντας από πέρσι μόνο τους Γκριγκόνις και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη μαζί με τους μικρούς Μαντζούκα και Σαμοντούροφ. Η σεζόν ξεκίνησε με την ομάδα να δείχνει ωραία πράγματα στα πρώτα φιλικά, αν και δεν απέφυγε την ήττα στο τελικό του Σούπερ Καπ από τον Ολυμπιακό.




Ο Σλούκας, ο Χουάντσο"Μπο Κρουθ" και η επιστροφή Μήτογλου

Ο ιδιοκτήτης του "τριφυλλιού" ήταν διατεθειμένος να "ταράξει" τα νερά στο ελληνικό και ευρωπαϊκο μπάσκετ και το έκανε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Έφερε στον Παναθηναϊκό τον οργανωτή και game changer του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια με τρία τρόπαια Ευρωλίγκας στην "πλάτη" του, Κώστα Σλούκα, για να ηγηθεί στη νέα προσπάθεια που ξεκινήσε. Έφερε επίσης παίκτες όπως ο Λεσόρ και ο Βιλντόζα με εμπειρία στη Euroleague αλλά και τον "Μπο Κρουθ" Χούαντσο Ερναγκόμεθ από το μαγικό κόσμο του NBA και τα άδυτα του Netflix. Κάπου εκεί ήρθε και η είδηση της επιστροφής του Μήτογλου στην ενεργό δράση μετά από 16(!) μήνες λόγω της τιμωρίας του, με τον Έλληνα φόργουορντ να γυρίζει στους πράσινους, με την ομάδα να καλύπτει τις θέσεις με ποιοτικούς παίκτες που έδειχναν έτοιμοι να χαρίσουν εντυπωσιακές φάσεις.


Το μέτριο ξεκίνημα στη Euroleague και η στήριξη του κόσμου στην ομάδα

Το ξεκίνημα μπορεί να μην ήταν το καλύτερο δυνατό αλλά ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ενθουσιασμένος με τα πράγματα που έβλεπε και πίστευε στο όραμα του ιδιοκτήτη των πρασίνων πως κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει. Τα φιλικά τελείωσαν, τα επίσημα ξεκίνησαν και επιτέλους ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός και οι φίλαθλοι του το αναγνώριζαν παρόλο που τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμεναν αρχικά. Το ξεκίνημα στη Euroleague δεν ήταν το καλύτερο δυνατό μιας και κάτι έδειχνε ότι λείπει για να συμπληρώσει το παζλ.


Η μεταγραφή Ναν που άλλαξε τον Παναθηναϊκό

Αυτό που έλειπε από τον "Εξάστερο" ήταν όπως φάνηκε ο Κέντρικ Ναν, ο NBAερ που έφερε στο "ΟΑΚΑ" για να κάνει το λαό του "τριφυλλιού" να τρελαθεί, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Έναν παίκτη που ακούστηκε πολύ έντονα για τον Ολυμπιακό, αλλά ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού επέλεξε να κάνει το "all in" στη περίπτωση του και δικαιώθηκε τα μέγιστα. Η προσθήκη του Ναν στο ήδη πανίσχυρο ρόστερ του Παναθηναϊκού έφερε την ομάδα στη τέταρτη θέση με ρεκόρ 10-7 στο τέλος του πρώτου γύρου της Euroleague κάνοντας ένα σερί 8-3 μετά το άσχημο ξεκίνημα.


Το "ΟΑΚΑ" των 49 χρόνων και οι αλλαγές του Γιαννακόπουλου

Το πρόσημο είναι θετικό αυτή τη στιγμή για τον Παναθηναϊκό όπου βρίσκεται πρώτος κι αήττητος στη Basket League και βρίσκεται μέσα στους στόχους του. Όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε όμως πως θα υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα δεν εννοούσε μόνο στα αγωνιστικά. Υπέγραψε λίγο πριν το τέλος της σεζόν τη σύμβαση για το "ΟΑΚΑ" για τα επόμενα 49(!) χρόνια και ξεκίνησε να το αλλάζει με αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα, και εντός αλλά και εκτός του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου.


Το γεμάτο ΟΑΚΑ και η πρώτη τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού

Το "ΟΑΚΑ" δε σταματάει να γεμίζει κι ο Παναθηναϊκός πρώτα απ' όλα είναι κερδισμένος εκτός γηπέδου. Κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να φέρει τον κόσμο του στο γήπεδο, μ' εκείνον να φεύγει απ' αυτό χαρούμενος για την εικόνα που δείχνουν οι πράσινοι μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κέρδισε το πρώτο μεγάλο στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του, και συνεχίζει ν'αναφέρει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί πως "στο τέλος το ΟΑΚΑ θα είναι μία παράνοια".

 Η απόφαση του Γιαννακόπουλου να ακολουθήσει την ομάδα δείχνει την μεγάλη αλλαγή

Συνέχισε μάλιστα τις εκπλήξεις μιας και μετά από χρόνια πήρε την απόφαση να ακολουθήσει την ομάδα στο Μονακό αρχικά και στο Μιλάνο και να αποδεικνύεται "γουρλής" με τους πράσινους να κάνουν το 2/2 με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, μ' εκείνον να το πανηγυρίζει έξαλλα. 




Η όμορφη κίνηση του Γιαννακόπουλου με  Παπανικολάου και τα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού δε σταματάει εκεί όμως, δείχνει ότι φέτος είναι η χρονιά του και κάνει τη μία πιο όμορφη κίνηση μετά την άλλη, βάζοντας στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ τη φανέλα του αρχηγού του Ολυμπιακού, Κώστα Παπανικολάου, που είναι υπογεγραμμένη από τους παίκτες της ομάδας, σε περίοπτη θέση δείχνοντας πως η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μόνο για 40 λεπτά στο παρκέ. 

Μάλιστα, δεν σταμάτησε εκεί, δίνοντας συγχαρητήρια στη ΚΑΕ Ολυμπιακός με αφορμή το βίντεο που ανέβασε αναφορικά με τη παρακάμερα του αγώνα κόντρα στον Απολλων Πατρών, που δείχνει τα παιδιά να παίζουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο παιχνίδια με τη χαρά τους να είναι έκδηλη. Αν μη τι άλλο κινήσεις που δείχνουν πως κάτι... αλλάζει.


Ο Παναθηναϊκός μπορεί να σαρώσει τα τρόπαια στη συνέχεια της σεζόν, μπορεί και να μην το πετύχει. Ο πρώτος και ίσως ο πλέον ανεκτίμητος τίτλος της σεζόν όμως μοιάζει ήδη να έχει κατατηθεί. Και δεν είναι άλλος από το γεμάτο γήπεδο, από τα εκατοντάδες παιδικά χαμόγελα που κατακλύζουν τις εξέδρες, από τη μετατροπή του ΟΑΚΑ σε έναν πολυχώρο αναψυχής στον οποίο θέλουν να βρίσκονται όλοι οι φίλοι του "τριφυλλιού".