Ισχυρό χτύπημα δέχτηκε η οικογένεια του Τζενάρο Γκατούζο καθώς έπεσε θύμα επίθεσης της ιταλικής μαφίας και έφτασε σε σημείο να δώσει χρήματα στην "Ντραγκέτα" για να της παρέχει προστασία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, η εφημερίδα "Il Fatto Quotidiano", η ιταλική εγκληματική οργάνωση που... λύνει και δένει στην περιοχή της Καλαβρίας ζήτησε χρήματα για να εγγυηθεί την προστασία της οικογένειας του προπονητή της Μαρσέιγ η οποία απευθύνθηκε στην αστυνομία για να καταγγείλει τους εκβιασμούς που δέχεται.

80.000 ευρώ ο εκβιασμός της ιταλικής μαφίας στην οικογένεια του Γκατούζο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας, τα μέλη της οικογένειας του Γκατούζο δέχτηκαν ασφυκτική πίεση προκειμένου να καταβάλλουν ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό στους "Ντραγκέτα". Όλα αυτα σχετίζονταν με την κατασκευή φωτοβολταϊκού συστήματος σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της οικογένειας του Ιταλού προπονητή και για το οποίο θα υπήρχε πληρωμή της τάξεων των 80.000 ευρώ για την κατασκευή του. Η αδίστακτη συμμορία συγκέντρωσε ένα μέρος των χρημάτων ζητώντας ως πρώτη πληρωμή από την οικογένεια του Γκατούζο το ποσό των 3.000 ευρώ ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση η ιταλική αστυνομία και η Εισαγγελία του Καταντζάρο.


Τα δυο αυτοκίνητα της οικογένειας Γκατούζο που πυρπολήθηκαν

Οι Καραμπινέροι συνέλαβαν δυο άνδρες με την κατηγορία της βαριάς εκβίασης ενώ σε βάρος τους εξέδωσε ο ανακριτής διάταγμα προληπτικής κράτησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στο... φως της δημοσιότητας, οι δυο άνδρες έχουν μαροκινή καταγωγή και φέρεται ότι έδρασαν ως μέλη του Κοριλιάνο καταλήγοντας στη φυλακή. Η έρευνα διεξήχθη κατόπιν μιας σειράς εκφοβιστικών πράξεων που πραγματοποιήθηκαν στις 17 Οκτωβρίου και στις 15 Δεκεμβρίου 2023. Σε αυτές τις δυο ημερομηνίες, πυρπολήθηκαν τα αυτοκίνητα της Ίντα και του Φράνκο Γκατούζο, αδελφής και πατέρα του προπονητή της Μαρσέιγ.