Συνεχίζει την ασταμάτητη πορεία της στο Davis Cup η Ελλάδα, με τους Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά να κάνουν το 3-0 κόντρα στη Ρουμανία, λυγίζοντας με 2-1 σετ (6-7, 6-3, 6-4) τους  Βλαντ Κορνέα και Μάριους Κόπιλ. Με τη νίκη της αυτή η "γαλανόλευκη" που εντυπωσιάζει, εξασφάλισε την παρουσία της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης πανηγυρίζοντας την άνοδο στο World Group I. 

Έκαναν το 1-0 σετ στις λεπτομέρειες οι Ρουμάνοι και έμειναν ζωντανοί στο Davis Cup

Το πρώτο σετ κύλησε με τις δύο αντίπαλες δυάδες να έχουν στο νου τους να κρατήσουν το σερβίς, γνωρίζοντας καλά πως ένα μπρέικ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Τα αδέρφια Τσιτσιπά έδειχναν να μην έχουν πρόβλημα στο δικό τους σερβίς, αλλά δεν έβρισκαν την ευκαιρία να κάνουν το μπρέικ στους αντιπάλους τους. 

Μέχρι το όγδοο γκέιμ το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με το σκορ να είναι στο 4-4, με τους Έλληνες τενίστες να έχουν τη μεγάλη ευκαιρία για το μπρέικ που θα τους δώσει το προβάδισμα αλλά να μην τα καταφέρνουν με αποτέλεσμα οι Ρουμάνοι να κάνουν το 5-4 υπέρ τους. Τα επόμενα γκέιμ συνεχίστηκαν με τον ίδιο τρόπο, με το σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Εκεί ήταν πιο ψύχραιμο το ρουμάνικο δίδυμο και με τρεις σερί πόντους έκαναν το 7-6 και το 1-0 στα σετ

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyw98dlrwfo9)

Ισοφάρισε η Ελλάδα και είναι ένα σετ μακριά από την επόμενη φάση του Davis Cup

Τα πράγματα στο δεύτερο σετ έδειχναν να μην διαφοροποιούνται μέχρι το τέταρτο γκέιμ. Εκεί τα αδέρφια Τσιτσιπά είδαν ναι μεν να χάνονται δύο μπρέικ πόιντς αλλά το τρίτο ήταν και το... φαρμακερό με το ελληνικό δίδυμο να "σπάει" το σερβίς των Ρουμάνων και να κάνει το 3-1 στο δεύτερο σετ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywa7gel853t)
Στη συνέχεια χωρίς μεγάλη δυσκολία έκαναν το 4-1 παίρνοντας... αέρα τριών γκέιμ στο σετ. Οι Ρουμάνοι πήραν το επόμενο γκέιμ σχετικά εύκολα, με το ελληνικό δίδυμο όμως να απαντάει αμέσως και να κάνει το 5-2, βρισκόμενοι ένα γκέιμ μακριά από την ισοφάριση.

Το ρουμάνικο δίδυμο όμως κατάφερε να μειώσει σε 5-3, με τα αδέρφια Τσιτσιπά να έχουν την ευκαιρία με το σερβίς τους να φέρουν τον αγώνα σε απόλυτη ισορροπία. Έτσι κι έγινε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, καθώς με love game πήραν το γκέιμ και έκαναν το 1-1 στα σετ

Ολοκλήρωσε τη... δουλειά και πήρε τη πρόκριση η Ελλάδα με οδηγούς τα αδέρφια Τσιτσιπά

Στο τρίτο σετ οι Έλληνες τενίστες μπήκαν με αυτοπεποίθηση έχοντας την ψυχολογία στα ύψη μετά την ισοφάριση τους. Ξεκίνησαν χωρίς να παρατάνε ούτε μία μπάλα, με το κοινό να αποθεώνει κάθε τους προσπάθεια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywaahzfac3l)

Η αυταπάρνηση μάλιστα του Στέφανου Τσιτσιπά τον οδήγησε στις... διαφημιστικές πινακίδες σ' ένα γκέιμ που οι Έλληνες τενίστες μπήκαν γρήγορα σε ρόλο οδηγού, καταφέρνοντας να κάνουν το μπρέικ παίρνοντας προβάδισμα με 2-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywac27hgyy1)

Τα αδέρφια Τσιτσιπά κράτησαν τα επόμενα δύο σερβίς τους με το σκορ να είναι στο 4-2 και η ελληνική αποστολή βρίσκεται μόλις δύο γκέιμ μακριά από την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι Ρουμάνοι μείωσαν σε 4-3 αλλά οι Έλληνες τενίστες έδειξαν ότι δεν σταματιούνται κάνοντας το 5-3. Το ρουμάνικο δίδυμο έκανε το 5-4 αλλά πλέον ήταν πολύ αργά, καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς με εντυπωσιακά σερβίς έκανε το 6-4 και έδωσε την σπουδαία νίκη - πρόκριση στην Ελλάδα.