Αν και βρέθηκε πίσω στα σετ, ο Αριστοτέλης Θάνος έβγαλε προσωπικότητα απέναντι στον Νίκολας Νταβίντ Ιονέλ και με εκπληκτική εμφάνιση συνοδευόμενη από... αποθέωση από το ελληνικό κοινό, πήρε τεράστια νίκη-την σπουδαιότερη της καριέρας του με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-2) μετά από 2 ώρες και 25 λεπτά αγώνα κάνοντας το 2-0 για την Ελλάδα η οποία δεν μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα στο Davis Cup απέναντι στη Ρουμανία μετά και την επιβλητική νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά. Η "γαλανόλευκη" χρειάζεται μια νίκη στα αυριανά τρία ματς για να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση.

Νωθρό ξεκίνημα από τον Θάνο, στον Ιονέλ το πρώτο σετ

Ο Θάνος δεν μπήκε δυνατά και με συγκέντρωση στο ματς με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ με δυο break point του Ιονέλ (1-4). Μάλιστα και στα δυο break point έχασε το σερβίς του με διπλό λάθος. Στη συνέχεια, έβγαλε αντίδραση και πήρε το ένα break πίσω με αποτέλεσμα να βρεθεί σε απόσταση... αναπνοής 3-4. Ο Ρουμάνος παρ' όλα αυτά δεν πτοήθηκε, κράτησε το σερβίς του μέχρι τέλους με αποτέλεσμα να κατακτήσει το πρώτο σετ με 4-6.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvlsh00wr95)


Έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε σε 1-1 ο Θάνος 

Στο δεύτερο σετ, ο Θάνος μπήκε καλύτερα βελτιώνοντας τα ποσοστά του στο σερβίς (2-1) και με... σύμμαχο του τον Στέφανο Τσιτσιπά που του έδινε οδηγίες από τον πάγκο έφτασε στο break με 4-2. Ο Ιονέλ προσπάθησε να βγει στην... αντεπίθεση, είχε break point στο επόμενο break ωστόσο έστειλε τη μπάλα στο φιλέ με αποτέλεσμα να κάνει ο Έλληνας τενίστας το 5-2. Ο Ρουμάνος μείωσε σε 5-3 όμως ο Θάνος έμοιαζε αποφασισμένος να "καθαρίσει" το σετ κάτι που έκανε, πήρε και το επόμενο γκειμ με αποτέλεσμα να το κατακτήσει με 6-3 σε κλίμα... αποθέωσης από το ελληνικό κοινό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvmyneow66x)

Με εκπληκτικό τένις ο Θάνος πήρε την πολυπόθητη νίκη και έκανε το 2-0 για την Ελλάδα

Το τρίτο σετ ήταν η μεγάλη ευκαιρία του Θάνου να θριαμβεύσει και να κάνει την απόλυτη ανατροπή. Ο 22χρονος μπήκε... φουριόζος στο court, κατάφερε να κάνει το break στο τρίτο γκειμ και να περάσει μπροστά με 2-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvncerl47fl)
Στη συνέχεια, εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα του με hold και με απόλυτη ψυχραιμία έκανε το 3-1. Με φοβερό ρυθμό και αυτοπεποίθηση, ο Θάνος έφτασε σε νέο break (4-1) και στη συνέχεια κράτησε εύκολα το σερβίς του με αποτέλεσμα να κατακτήσει το τρίτο σετ με 6-2 και να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvnzdpgxk6x)

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvo2nvqhjwp)