Το Πράσινο Ακρωτήρι του Καμπράλ μπορεί να είχε περισσότερες ευκαιρίες (χωρίς να κυριαρχήσει απόλυτα όμως) αλλά η Νότια Αφρική με κέρβερο Γουίλιαμς κάτω από τα δοκάρια πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Νιγηρία ενώ το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού περιλαμβάνει την αναμέτρηση ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ακτή Ελεφαντοστού και το Κονγκό. Ο Νοτιοαφρικανός  τερματοφύλακας απέκρουσε τέσσερις εκτελέσεις στη διαδικασία των πέναλτι.

Αγωνίστηκαν βασικοί οι Καμπράλ και Γκάρι Ροντρίγκεζ για το Πράσινο Ακρωτήρι αλλά δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα

Η Νότια Αφρική ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση με τον Μοκοένα να δημιουργεί τις πιο επικίνδυνες φάσεις αλλά τον 37χρονο τερματοφύλακα του Πράσινου Ακρωτηρίου, Βοζίνια, να κρατάσει την εστία του ανέπαφη. Όσο η ώρα περνούσε, η τριάδα των Ζοβάν Καμπράλ, Γκάρι Ροντρίγκες και Ράιαν Μέντες έπαιρνε περισσότερες πρωτοβουλίες αλλά το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν περισσότερες φάσεις με το Πράσινο Ακρωτήρι να βασίζεται στην προαναφερθείσα επιθετική τριάδα του και να απειλεί όλο και συχνότερα. Όμως όσο περνούσε ο καιρός, η κούραση αυξήθηκε και τόσο ο πρώην ερυθρόλευκος Γκάρι Ροντρίγκεζ στο 72' όσο και ο νυν ερυθρόλευκος Καμπράλ στο 87' έγιναν αλλαγή προκειμένου να "φρεσκαριστεί" η επίθεση της ομάδας τους.

Σε αντίθεση με ότι συνέβη στον έτερο προημιτελικό μεταξύ Ακτής Ελεφαντοστού και Μάλι, σε αυτή την αναμέτρηση δεν υπήρξε κάποιο... buzzer beater (το προσπάθησε ο Μπεμπέ με μακρινό σουτ στο 120+1') με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Έχασε τα τρία πρώτα πέναλτι το Πράσινο Ακρωτήρι, ήρωας ο Νοτιαφρικανός τερματοφύλακας Γουίλιαμς

O Μπεμπέ αστόχησε στο πρώτο πέναλτι (το έπιασε ο Γουίλιαμς) κι έτσι οι Νοτιοαφρικανοί πήραν από νωρίς προβάδισμα καθώς ο Μοκοένα ευστόχησε στη σειρά του. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι παίκτες του Πράσινου Ακρωτηρίου έχασαν και το δεύτερο πέναλτι με τον Σεμέδο της Ομόνοιας με τον τερματοφύλακα της Νοτίου Αφρικής να εξελίσσεται σε ήρωα. 

Ο τερματοφύλακας του Πράσινου Ακρωτηρίου όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και το έκανε... θρίλερ καθώς με εξαίρεση το πρώτο του Μοκοένα, δεν δέχθηκε γκολ στα επόμενα δύο. Ο Τεισέιρα έσπασε το ρόδι ευστοχώντας στο τέταρτο πέναλτι όμως ήταν αργά καθώς ο Μβάλα ευστόχησε και εκείνος στην τέταρτη εκτέλεση. Ο Αντράντε αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και έτσι η Νότια Αφρική έγινε η τέταρτη ομάδα των ημιτελικών του Copa Africa. 

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:

Νιγηρία - Νότια Αφρική
Ακτή Ελεφαντοστού - Κονγκό