Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου θα ανέβει η Ευαγγελία Πλατανιώτη γεμίζοντας την Ελλάδα με δάκρυα χαράς και υπερηφάνειας. Η 30χρονη αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα. Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την χώρα μας σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

"Χρυσή" η Ευαγγελία Πλατανιώτη στο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα

Η Ευαγγελία με συγκλονιστική εμφάνιση, εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμα της συγκεντρώνοντας 272.9633 βαθμούς στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα. Η 30χρονη πρωταθλήτρια σε μια κατάθεση ψυχής, κατάφερε να πάρει καλύτερη βαθμολογία συγκριτικά με αυτή που είχε λάβει στα προκριματικά από τα οποία είχε επίσης προκριθεί ως πρώτη.


Η διάκριση είναι σπουδαία τόσο για την ίδια την αθλήτρια που συνεχίζει να γράφει ιστορία όσο και για την Ελλάδα η οποία πανηγυρίζει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στο παρελθόν. η Ευαγγελία Πλατανιώτη έχει κατακτήσει άλλα δυο χάλκινα μετάλλιαΑυτό είναι το πέμπτο χρυσό της Ελλάδας (και 19ο μετάλλιο συνολικά) σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου και το πρώτο μετά από το 2013 όταν και είχε ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10 χιλιόμετρα.

Τονίζεται ότι το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ζακλίν Σιμονό από τον Καναδά ενώ το χάλκινο η Κινέζα, Χουγιάν Ζου. Στον τελικό συμμετείχε και η Βασιλική Αλεξανδρή για λογαριασμό της Αυστρίας, με την 25χρονη να κατακτά την έκτη θέση.