Πλέον από το ΟΑΚΑ δεν περνάει κανείς. Ο Παναθηναϊκός AKTOR παίζει με τέτοια αυτοπεποίθηση όπου καμία ομάδα δεν μοιάζει ικανή να τον κερδίσει στο σπίτι του. Αυτό κατάλαβε καλύτερα από τον καθένα η Αρμάνι Μιλάνο η οποία γνώρισε ήττα με κάτω τα χέρια (79-62) από την άκρως φορμαρισμένη ομάδα του Αταμάν. Οι "πράσινοι" είδαν για πρώτη φορά στη φετινή Euroleague τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (12π. 4ρ.) να... λύνεται επιθετικά, τον Γκριγκόνις (15π.) να συνεχίζει με... σπασμένα τα φρένα και τον Τούρκο προπονητή να καταφέρνει μέχρι και να... μοιράσει το χρόνο συμμετοχής ενόψει του ταξιδιού στο Κάουνας.

Ο Καλαϊτζάκης άλλαξε το... τσιπάκι στην πρώτη περίοδο για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι με την προσήλωση των παικτών του να είναι στην άμυνα. Ο Κέντρικ Ναν ξεκίνησε άστοχα, όμως Γκριγκόνις και Μήτογλου ήταν εκεί για να δώσουν τις απαραίτητες επιθετικές λύσεις που χρειάζονταν οι "πράσινοι". Η είσοδος του Καλαϊτζάκη προσέδωσε ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην άμυνα και έτσι η πρώτη περίοδος βρήκε τους γηπεδούχους προηγούμενους με 21-16.

Καυτός από τον πάγκο για πρώτη φορά φέτος ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Νίκολα Μίροτιτς έδωσε κάποιες επιθετικές λύσεις στην ομάδα του ερχόμενος από τον πάγκο όμως... παραήταν μόνος του για να προβληματιστούν οι γηπεδούχοι. Ο Αταμάν είδε για πρώτη φορά τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να μπαίνει "καυτός" από τον πάγκο και να παίρνει τη σκυτάλη από τον σταθερότατο Γκριγκόνις. Με εξαίρεση, λοιπόν, τους μεμονωμένους πόντους του Μίροτιτς, η άμυνα των "πράσινων" λειτουργούσε άψογα και το προβάδισμα αυξήθηκε περισσότερο στο ημίχρονο.

Η σειρά του Γκραντ να οδηγήσει την επίθεση του Παναθηναϊκού, "τσάκιζε κόκαλα" η άμυνα

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Αρμάνι έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια ανατροπής αλλά μόλις έφτασε στο -11 στα δύο λεπτά παιχνιδιού, ο Γκριγκόνις την τιμώρησε με τρίποντο και έκτοτε οι Μεδιολάνοι σκόραραν μόλις 6 πόντους στα οκτώ εναπομείναντα λεπτά. Στην επίθεση ήταν η σειρά του Τζέριαν Γκραντ να πάρει τη σκυτάλη και ο Αμερικανός είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας, οδηγούσε τον Παναθηναϊκό και κάλυπτε την "αφλογιστία" του Ναν. 

Τελευταίο δεκάλεπτο σαν... παιχνίδι Basket League

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε... χαρακτηριστικά παιχνιδιών της Basket League. Το αποτέλεσμα είχε κριθεί, οι φιλοξενούμενοι είχαν αφεθεί στις ορέξεις των παικτών του Αταμάν και το πάρτι είχε ξεκινήσει με τον Λεσόρ να βάζει το ένα εντυπωσιακό κάρφωμα μετά το άλλο και τον Μωραΐτη να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με τρίποντο. Το μυαλό είχε ήδη αρχίσει να είναι στο μακρύ ταξίδι στο Κάουνας και κυρίως το κυνήγι της δεύτερης θέσης που μοιάζει πλέον ένας άκρως ρεαλιστικός στόχος για τον απολαυστικό Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 44-28, 57-41, 79-62