Απάντηση για την παρουσία του στην συνέλευση της Νομικής Σχολής έδωσε ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Νίκος Παππάς.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο 34χρονος βετεράνος αθλητής σημείωσε πως είχε δικαίωμα να παρευρεθεί στη συνέλευση της Τρίτης, ως φοιτητής Νομικής.

 «Παρευρέθηκα χθες (30/1) έχοντας και το δικαίωμα ως φοιτητής Νομικής. Φέτος έχω ξεκινήσει να παρακολουθώ μαθήματα στη Σχολή μου, θέλω να ασχοληθώ παραπάνω. Εφόσον έχω το δικαίωμα, πήγα στη Συνέλευση για να ψηφίσω» δήλωσε.

Όσο για το κλίμα που επικρατούσε στη συνέλευση της Νομικής, ο ίδιος αναφέρει πως «η αλήθεια είναι πως έχουμε ένα… χάσμα γενεών… Εγώ είμαι 33, 34. Εκείνοι, ως πιτσιρικάδες, είναι κάπως πιο έντονοι, πιο συναισθηματικοί. Μου έκανε εντύπωση ότι έρχονται με όμορφες ιδέες. Ευτυχώς, πέρασε η κατάληψη για να γίνει ο αγώνας, που χρειάζεται».

Ερωτήθηκε αν τον συμφέρει να υποστηρίξει την κατάληψη. Απάντησε λέγοντας: «Έχει να κάνει με τη γενικότερη φιλοσοφία μου και όχι με κομματικές απόψεις περί κρατικών ή μη πανεπιστημίων. Έχω τη βαθιά πεποίθηση πως η παιδεία πρέπει, όχι μόνο να παραμείνει δημόσια αλλά και να ενισχυθεί από την πολιτεία.

Όπως και η Υγεία, που παραμελείται καθώς ιδιωτικοποιούνται τα νοσοκομεία, και η Παιδεία παραμελείται. Αυτός είναι ο καημός μου. Έχω διαβάσει το νομοσχέδιο και με βάση την ουσιαστική και τυπική μου ιδιότητα ως φοιτητή, πήγα να ψηφίσω. Η κατάληψη και η αναβολή των εξεταστικών θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο».