Η Μπαρτσελόνα είναι σε αναβρασμό μετά την παραίτηση του Τσάβι από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά τη λήξη της σεζόν, ονόματα αντικαταστατών γράφονται, αλλά στο παιχνίδι με την Οσασούνα στο "Olimpico Lluis Companys", για εξ αναβολής παιχνίδι στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστική της Liga, οι παίκτες είχαν αγαστή επιθυμία να νικήσουν λες και ξεκινούσαν... εκστρατεία για να πείσουν τον προπονητή τους να παραμείνει. Το τελικό 1-0 ήταν αποτέλεσμα της... ασφυξίας που τους προκαλούσε αυτή η λαχτάρα, και η οποία την μετέτρεψε σε άγχος. Η Μπαρτσελόνα έφτασε στους 47 βαθμούς και είναι μόνη τρίτη στη βαθμολογία, τουλάχιστον ως και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 31 Ιανουαρίου. 

Μπαρτσελόνα-Οσασούνα: Ποδόσφαιρο κυριαρχίας

Τρεις μέρες μετά την αφελή εμφάνισή της με τη Βιγιαρεάλ, η οποία κόστισε και σε κραδασμούς στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα ήθελε να είναι πειστική, κυρίως για να απορροφήσει κάτι από τη γενική αναταραχή. Αυτό δεν μετουσιώθηκε σε αποτελεσματικότητα, όμως οι "μπλαουγκράνα" έκαναν ποδόσφαιρο κυριαρχίας και είχαν τις ευκαιρίες τους, όπως μία κεφαλιά του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που πέρασε άουτ στο 12'. Οι περισσότερες στιγμές τους αποτελούσαν κακογραφία, ενώ η Οσασούνα, που παρέμεινε στους 26 βαθμούς και τη 12η θέση της βαθμολογίας, προσπαθούσε να "χτυπήσει" στο τρανζίσιον. 

Της έκανε... Ροκέ 

Αυτό που έγινε, εν τέλει, ήταν να φτάσουν οι Καταλανοί σε μια αγχωτική νίκη, όπως είναι όλες με σκορ 1-0. Αυτό έγινε με το γκολ ενός από τους πλέον ορεξάτους παίκτες στο γήπεδο, του Βίτορ Ρόκε, ο οποίος στο 64' σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ζοάο Κανσέλο. Μάλιστα, ο 18χρονος Βραζιλιάνος ήταν σημαντικός και για το φάουλ που κέρδισε στο 67' για τράβηγμα από τον Ουνάι Γκαρσία, αφού ήταν η δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον τελευταίο. Η Οσασούνα, με αριθμητικό πλεονέκτημα, συνέχισε να ψάχνει τη στιγμή της, αφήνοντας χώρους ανοιχτούς, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν βρήκε το δεύτερο γκολ, αν και είχε ευκαιρίες, όπως ένα σουτ του Γιαμάλ στο 71'.