Σε πελάγη... ευτυχίας πλέει ο Παναιτωλικός, που συνεχίζει την ασταμάτητη πορεία του στο Κύπελλο Ελλάδος. Η ομάδα του Αγρινίου, μετά τη μεγάλη εμφάνιση στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ, νίκησε τους Κρητικούς και στην έδρα της 3-1, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει ιστορική πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης και να συνεχίζει να... ονειρεύεται τόσο η ίδια όσο και οι φίλαθλοί της. Οι Αγρινιώτες θα βρουν στον δρόμο τους στους «4» του θεσμού τον Άρη.

Καλύτερος ο ΟΦΗ στα πρώτα λεπτά, που είχε δυο καλές ευκαιρίες

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ είχε μεγάλη ευκαιρία με το... καλημέρα και συγκεκριμένα στο 2ο λεπτό, όταν και ο Νέιρα έκανε ωραία σέντρα στην περιοχή από τα δεξιά, με τον Φελίπε να κάνει αδύναμη κεφαλιά και στη συνέχεια οι Κρητικοί να «μπερδεύονται» μπροστά από την αντίπαλη εστία, με αποτέλεσμα ο Μαλής να διώξει σωτήρια σε κόρνερ και να «καθαρίσει» τη φάση. Στο 16ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι που είχαν την κατοχή και ήταν πιο απειλητικοί από τους γηπεδούχους, είχαν νέα καλή ευκαιρία με σουτ του Μπάκιτς, το οποίο έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Μαλής, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Απάντησε με δυο καλές ευκαιρίες ο Παναιτωλικός

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό ήρθε στο 22ο λεπτό με τον Οικονόμου, ο οποίος έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντουάρτε έκανε κεφαλιά στην «καρδιά» της περιοχής του ΟΦΗ, η οποία πέρασε δίπλα από την εστία του Μπάουμαν. Μόλις λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η ομάδα του Αγρινίου... χτύπησε ξανά με νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Ντίαζ να κάνει καλό σουτ και την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπάουμαν.

Καλές στιγμές για ΟΦΗ, δοκάρι για τον Παναιτωλικό

Απάντηση στην.. απάντηση για τον ΟΦΗ, που είδε τον Στεργιάκη να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Νέιρα στο 23ο λεπτό και να γλιτώνει την ομάδα του από το γκολ, με τον ρυθμό να είναι ιδιαίτερα γρήγορος και τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyt03tnhh46h)
Στο 30ό λεπτό ο Παναιτωλικός άγγιξε το γκολ με τον Πέδρο, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή βλέποντας την μπάλα να μην του κάνει το... χατίρι και να σταματάει στο δοκάρι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyt03tmy4zzt)
Τρία λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ απείλησε με απευθείας σουτ του Φελίπε, το οποίο εξουδετέρωσε με γροθιές ο Στεργιάκης, απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyt062hnd8mp)
Στο 35ο λεπτό ο Ντίαζ θέλησε να ξαφνιάσει τον Μπάουμαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο ο αντίπαλος γκολκίπερ ήταν σε ετοιμότητα διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyt0ant9pjl5)
Ο ΟΦΗ αφού ξεδιπλώθηκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση, απείλησε με δυνατό σουτ του Μπάκιτς από τα όρια της περιοχής στο 36ο λεπτό, το οποίο κατέληξε λίγο άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyt0drhpvnz5)

Άνοιξε λογαριασμό στο ματς ο Παναιτωλικός με τον Ντουάρτε

Ο Παναιτωλικός πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 38ο λεπτό, με τον Πέδρο να στρώνει με τακουνάκι την μπάλα στον Ντίαζ, ο οποίος με τη σειρά του... σέρβιρε την μπάλα στον Ντουάρτε που με φοβερό πλασέ νίκησε τον Μπάουμαν και έγραψε το 1-0. Οι Κρητικοί ήξεραν ότι έχουν να ανέβουν ένα... βουνό, οι Αγρινιώτες από την άλλη πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας κάνει τη... μισή δουλειά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyt0drhwsald)

Διπλασίασε τα τέρματά του ο Παναιτωλικός με τον Χατζηθεοδωρίδη

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους κύλησαν χωρίς να σημειωθεί κάποια μεγάλη φάση, με τον ΟΦΗ ναι μεν να πιέζει, αλλά να βλέπει τον Παναιτωλικό να παίρνει... αέρα δύο τερμάτων (2-0) και να παίρνει προβάδισμα με 4-1 στο συνολικό σκορ (1-2 είχε λήξει το πρώτο μεταξύ τους ματς στο Ηράκλειο). Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Λιάβα να βρίσκει τον Ντουάρτε, ο οποίος έκανε το... τσαφ, όμως η φάση δεν σταμάτησε εκεί αφού η μπάλα κατέληξε στον Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0 στο 59ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyt1bimgq3op)
Τέσσερα λεπτά αργότερα (63'), οι Αγρινιώτες που είχαν την αυτοπεποίθηση με το μέρος τους είχαν καλή στιγμή με σουτ του Πέδρο, το οποίο απέκρουσε ο Μπάουμαν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyt1dosrooq9)

Μείωσε σε 2-1 ο ΟΦΗ με τον Ισέκα

Ο ΟΦΗ, όπως ήταν λογικό, βγήκε στην αντεπίθεση, ανέβασε τις γραμμές του με στόχο να τα παίξει όλα για... όλα προκειμένου να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για ανατροπή. Οι Κρητικοί μείωσαν σε 2-1 στο 72ο λεπτό, με τον Μπάκιτς να μοιράζει με υπέροχη κάθετη στον Ισέκα, ο οποίος βρήκε δίχτυα για το 2-1 και συνδύασε το ντεμπούτο του με τι... καλύτερο, με γκολ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyt1rgsc9nih)

Βρήκε δίχτυα για τρίτη φορά και πήρε την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου ο Παναιτωλικός

Ο ΟΦΗ πίεζε ασφυκτικά τα καρέ του Παναιτωλικού με στόχο να βρει ακόμα ένα γκολ και να μπει ξανά στο... κόλπο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μεγάλη ευκαιρία να βρουν για δεύτερη φορά δίχτυα στο 79ο λεπτό με τον Γκαγιέγος, ο οποίος εξαπέλυσε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Μάλιστα, ο Γκαγιέγος, που ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, απείλησε εκ νέου με σουτ στο 84ο λεπτό, το οποίο και απέκρουσε ο Στεργιάδης. 


Στις καθυστερήσεις (90'+3'), ο Παναιτωλικός τριπλασίασε τα τέρματά του με τον Φακούντο Πέρες, ο οποίος έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 3-1, ένα γκολ το οποίο ελέγχθηκε και πιστώθηκε από το VAR, με την ομάδα του Αγρινίου να πανηγυρίζει σπουδαία νίκη και πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyt28i3iuuxt)

Παναιτωλικός: Στεργιάκης, Μαλής, Οικονόμου (70' Ντουάρτε), Μλάντεν, Ντουάρτε (85' Σενγκέλια), Τσιγγάρας (85' Πέρεθ), Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρίας, Τορεχόν (70' Μπακάκης), Ντίας (57' Λιάβας), Πέδρο.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Μπρεσάν, Μπάκου (55' Μοσκέρα), Νέιρα (6' Ισέκα), Βούρος, Τοράλ (64' Γκαγιέγκος), Τοράρινσον (78' Λάρσον), Λουίζ Φελίπε, Γκλάζερ (46' Ριέρα), Μπάκιτς, Αμπάντα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyt28i3u6o9l)