Μόνο το Φούλαμ-Έβερτον δεν είχε γκολ από τα πέντε ματς που έγιναν το βράδυ της Τρίτης, 30 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Premier League, με τα παιχνίδια που έγιναν να μετατρέπουν τις καταστάσεις κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι, αφού η Λούτον συνέτριψε 4-0 την Μπράιτον και η Νιούκαστλ νίκησε 3-1 την Άστον Βίλα στο "Βίλα Παρκ". 

Premier League: Το κατά... Ελάιζα ευαγγέλιο


Η Λούτον, πλέον, έφτασε τους 19 βαθμούς και τοποθέτησε τα "ζαχαρωτά", που πήραν ένα βαθμό στο "Κρέιβεν Κότατζ" από τη Φούλαμ, στη διακεκαυμένη ζώνη, αφού η Έβερτον έχει 18 βαθμούς. 

Οι φίλοι της ομάδας πέρασαν ένα αξέχαστο βράδυ στο "Kenilworth Road" και πλέον θα έχουν περί πολλού τον Ελάιτζα Αντεμπάγιο, ο οποίος έκανε χατ τρικ και οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς σε ένα θρίαμβο. Πλην των γκολ του Άγγλου στα... 18 δευτερόλεπτα, το 42' και το 56', η Λούτον σκόραρε και με τον Τσιεντόζι Ογκμπένε -και το εκπληκτικό είναι ότι μόλις στο 3' προηγείτο 2-0. 

Η Μπράιτον καλείται να αφήσει κατά μέρους την... αλαζονεία που δημιουργεί ότι διαθέτει έναν προπονητή, τον Ρομπέρτο ντε Ζέρμπι, που θέλει η Μπαρτσελόνα. Πλέον είναι όγδοη, με 32 βαθμούς, αφού η Νιούκαστλ την προσπερνά στην ισοβαθμία. 


Το μάθημα του Χάου στον Έμερι 


Στο "Βίλα Παρκ", ουσιαστικά και εκ του αποτελέσματος, όλα κρίθηκαν μέσα σε ένα πεντάλεπτο και από έναν ποδοσφαιριστή. Ο Φαμπιάν Σαρ σκόραρε δύο φορές για τη Νιούκαστλ στο 32' και το 36', ενώ στο 56' το αυτογκόλ του Άλεξ Μορένο άνοιξε την ψαλίδα. Οι "καρακάξες", που μετά τον αποκλεισμό στους ομίλους του Champions League, αλλά και μια νωθρή παρουσία στην Premier League, χρειάζονταν μια τόσο ανεβαστική νίκη, τη στιγμή που ο Έντι Χάου τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί τον Ουνάι Έμερι, στη μάχη των πάγκων. 

Η Άστον Βίλα παρέμεινε στους 43 βαθμούς, όσους έχει η Μάντσεστερ Σίτι με δύο παιχνίδια λιγότερα, ενώ η Άρσεναλ, που νίκησε 2-1 τη Νότιγχαμ Φόρεστ, έφτασε στους 46 και είναι μόνη δεύτερη στο βαθμολογικό πίνακα. 

Το άλλο ματς της μέρας επίσης ήταν χορταστικό, αφού η Κρίσταλ Πάλας, αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, νίκησε 3-2 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με δύο γκολ του Εμπερέζι Έζε (17', 27') και το νικητήριο του Μάικλ Ολίσε στο 65'. Ο Μπεν Ντίας άνοιξε το σκορ μόλις στο 1', ενώ το 1-2 έγινε από τον Τζέιμς ΜακΑτί στο 20'. Η Πάλας έχει 24 βαθμούς, ενώ η Σέφιλντ, που ψάχνει να κάνει με κάποιον τρόπο την αντεπίθεσή της ώστε να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για παραμονή στην κατηγορία, έμεινε στους 10 και την τελευταία θέση της βαθμολογίας.