Όπως συνέβη και στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Βερολίνο, ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Άλμπα, όμως με μπροστάρη τον Αϊζάια Κάνααν (31π. 9/14τρ.) που έκανε προσωπικό ρεκόρ σε πόντους και τρίποντα, πραγματοποίησε μια φανταστική τρίτη περίοδο και έθεσε τις βάσεις για την 13η φετινή του νίκη στην Euroleague (101-87). Ο Μόουζες Ράιτ (15π. 5ρ. 2ασ. 2κλ. 4μπλ.) έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής στο ντεμπούτο του ενώ Σίκμα (5π. 6ρ.) και Μπραζντέικις (11π. 5ρ.) απολαμβάνουν τα έξτρα λεπτά που παίρνουν ένεκα των απουσιών. Εξαιρετικός και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (14π. 4ρ. 2ασ. 4κλ.) ο οποίος μαζί με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη κράτησαν τους ερυθρόλευκους στο πρώτο μέρος που η Άλμπα... δεν έχανε σουτ!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cysdhkiqeg49)

Μόνο τα περιφερειακά σουτ συντηρούσαν Ολυμπιακό και Άλμπα, ξεκίνησε βασικός ο Ράιτ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά επιθετικά. Ή τουλάχιστον μετά το πρώτο λεπτό. Ο Αϊζέια Κάνααν είχε βρει για τα καλά τον επιθετικό του ρυθμό (μετά από καιρό) ενώ και ο Ίγκνας Μπραζντέικις έδωσε βοήθειες με τις προσωπικές του ενέργειες. Οι Βερολινέζοι όμως άντεξαν στο ξέσπασμα του Κάνααν, κράτησαν τους ερυθρόλευκους χωρίς σκορ για σχεδόν τέσσερα λεπτά και επέστρεψαν για τα καλά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Τα δύο γρήγορα φάουλ του Γουόκαπ αλλά και του Ράιτ που ξεκίνησε βασικός, έβαλαν νωρίτερα στο παιχνίδι τους Γουίλιαμς-Γκος και Σίκμα. Σε γενικές γραμμές οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να ακουμπήσουν την μπάλα στο ζωγραφιστό, όμως αντίστοιχα προστάτευαν καλά τη δική τους ρακέτα απέναντι στο θηρίο (χωρίς μεγάλο ταλέντο βέβαια) Κουμάτζε. Το 20-17 της πρώτης περιόδου ήταν καθαρά δημιούργημα των περιφερειακών σουτ, εκατέρωθεν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cysctsvhc3wx)

Η επίθεση του Ολυμπιακού βελτιώθηκε, αλλά η Άλμπα δεν έχανε σουτ!

Ο Γουίλιαμς-Γκος έβγαλε αρκετές άμυνες είτε ψηλά είτε χαμηλά και έδωσε μερικούς πόντους στον αιφνιδιασμό τους οποίους πάντα έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός. Ο Αμερικανός γκαρντ κουβαλούσε μέχρι ενός σημείου μόνος του την επίθεση. Όμως η ένταση στην άμυνα δεν ήταν η... συνηθισμένη γι' αυτό και η Άλμπα έμενε κοντά στο σκορ με τον Σνάιντερ να χτυπάει στις αλλαγές σκοράροντας σχεδόν ανενόχλητος. Τη στιγμή που Λαρεντζάκης και Παπανικολάου ξεκίνησαν να συνεργάζονται άψογα, η αποτελεσματικότητα της επίθεσης ανέβαινε όλο και περισσότερο με τους Πειραιώτες να έχουν σκοράρει 20 πόντους σε ένα εξάλεπτο.

Τα τρίποντα της Άλμπα όμως παρέμεναν σε υψηλότατα επίπεδα (έκλεισε το ημίχρονο με 7/11). Η αλλαγή του Γουίλιαμς-Γκος με τον Μήτρου-Λονγκ οδήγησε αρχικά σε δύο άστοχες επιθέσεις των γηπεδούχων μετά το τάιμ άουτ του Γκονζάλεζ. Κάπως έτσι οι Γερμανοί βρήκαν την ευκαιρία ακόμη και να προσπεράσουν χάρη στα τρίποντα των Μάτισεκ και Μπράουν (40-41). Αυτό το προβάδισμα παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα (45-48) με τον Μήτρου-Λονγκ να χάνει ελεύθερα σουτ που θα μπορούσαν να δώσουν ξανά το προβάδισμα σε ελληνικά χέρια.

Ο Κάνααν και η άμυνα άλλαξαν το μομέντουμ υπέρ του Ολυμπιακού, εξαιρετικά δείγματα ο Ράιτ

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα 8-2 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ευνοούσε μεν την Άλμπα, αλλά ευνοούσε και τον... Αϊζάια Κάνααν. Το τρίτο φάουλ του Πίτερς έδωσε ακόμη περισσότερες μπάλες στον "Ησαΐα" και εκείνος τις εκμεταλλεύτηκε βάζοντας φωτιά στο ΣΕΦ. Μετά από ένα φανταστικό κάρφωμα του Γουέτζελ, η άμυνα έδειξε να ξυπνάει. Όμως έπρεπε να υπάρξει συνέπεια στα μετόπισθεν προκειμένου η ζωή των ερυθρόλευκων να γίνει ευκολότερη.

Με τα ντεσιμπέλ να έχουν ανέβει, τα ποσοστά των Γερμανών ξεκίνησαν να πέφτουν. Από την άλλη η αυτοπεποίθηση του Κάνααν ήταν στα γνωστά φετινά επίπεδα και οι ερυθρόλευκοι βρήκαν για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (68-57) με τον Μπραζντέικις επίσης να δίνει ξανά σημαντικές βοήθειες, αλλά μόνο μέσω των διεισδύσεων του. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε ιδανικά με τρίποντο του Κάνααν (έφτασε τους 14 μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο) και κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ που βρήκε ρυθμό σε άμυνα και επίθεση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cysdnyznm5kh)

Έσπασε ρεκόρ ο Κάνααν, το... Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου στον Μόουζες Ράιτ για τον Ολυμπιακό

Ο Αμερικανός ψηλός απολάμβανε το πρώτο του παιχνίδι στο μέγιστο και με δικούς του πόντους ανέβασε τη διαφορά ακόμη και πάνω από το +20 (82-61). Ράιτ και Κάνααν έκαναν ότι ήθελαν στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου και έβαλαν πρόωρα τίτλους τέλους στην αναμέτρηση με την Άλμπα να ξεκινά ήδη να σκέφτεται την επόμενη αναμέτρησή της κόντρα στη Βαλένθια.

Την επόμενη αναμέτρησή τους είχαν αρχίσει να σκέφτονται... πρόωρα και οι ερυθρόλευκοι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παίρνει τάιμ-άουτ για να... προειδοποιήσει τους παίκτες του για τα τελευταία τρία λεπτά της αναμέτρησης καθώς η διαφορά είχε πέσει στο +13 (93-80). Οι φωνές εν τέλει έπιασαν τόπο και οι ερυθρόλευκοι δεν ξανά αγχώθηκαν περνώντας και τους 100 πόντους χάρη στον εξαιρετικό Γουίλιαμς-Γκος. 

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 45-48, 78-61, 101-87

Olympiacos Piraeus-ALBA Berlin | Round 24 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague