Η αναμέτρηση της Νίκης Βόλου με τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδας ουσιαστικά είχε τελειώσει στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα, τότε που ο Άκης Μάντζιος και οι παίκτες του είχαν πανηγυρίσει τη νίκη με 3-0 και επί της ουσίας είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Απλώς ο Κίκε Σαβέριο ολοκλήρωσε τη δουλειά με το 2-2 στον Βόλο. Αυτός και οι συμπαίκτες του κρατούσαν από τον πρώτο αγώνα το εισιτήριο για τα ημιτελικά και πλέον το σφράγισαν. Περιμένουν να μάθουν αύριο τον αντίπαλό τους που θα είναι ο Παναιτωλικός ή ο ΟΦΗ. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στο Αγρίνιο στη ρεβάνς του 2-1 υπέρ του Παναιτωλικού στο Ηράκλειο.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε, πριν από την έναρξη του ματς στον Βόλο στη μνήμη της συζύγου του αρχηγού των γηπεδούχων, Παύλου Κυριακίδη, η οποία έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 30 ετών. 

Με βροχή στο μεγαλύτερο μέρος και θερμοκρασία περίπου στους 5 βαθμούς, στο γήπεδο βρέθηκαν οι φίλαθλοι που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες. Το γεγονός ότι η γηπεδούχος ομάδα ήταν από τη Super League 2, είχε ως αποτέλεσμα να επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων. Έτσι στις εξέδρες βρέθηκαν τόσο φίλοι της Νίκης Βόλου όσο και του Άρη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cys7i481j3ox)

Ο Άρης πήρε προβάδισμα επί της Νίκης Βόλου

Οι Θεσσαλονικείς πήραν προβάδισμα στο 28ο λεπτό όταν σε χέρι του Γαβριηλίδη κέρδισαν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κίκε Σαβέριο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cys85ouahhk1)

Η Νίκη Βόλου έφερε το ματς στα ίσα στο 38ο λεπτό. Ο Πασχάλης Κάσσος ήταν ο σκόρερ και όλοι μαζί οι παίκτες έσπευσαν στο πάγκο προκειμένου να συμπαρασταθούν στον Παύλο Κυριακίδη, ο οποίος έχασε τη γυναίκα του το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cys8bumcahox)

Η Νίκη Βόλου γύρισε το ματς με τον Άρη

Στο 46΄η Νίκη Βόλου πήρε προβάδισμα. Μετά από γλίστρημα του Μπράμπετς, η μπάλα έφτασε στον Πολίτη, ο οποίος γύρισε στον Λεονάρντο που έκανε το 2-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cys9l1mltmkh)

Στις αμυδρές ελπίδες που είχαν αρχίσει να δημιουργούνται για τη Νίκη Βόλου, έβαλε τέλος στο 69΄και πάλι ο Κίκε Σαβέριο με ένα σουτ από αριστερά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cys9po8lbl5d)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Γκαραβέλης, Κάσσος, Τοπαλίδης (58' Τζιώρας), Γιαννίτσης, Ανδρέου (46' Στίκας), Να'α, Λίταινας (73' Αναστασίου), Γαβριηλίδης (58' Κυριακίδης), Πολίτης, Κρητικός, Ριμπέιρο (83' Μπάλλας)

ΑΡΗΣ: Χουτεσιώτης, Μπράμπετς, Βέλεθ (46' Μοντόγια), Φατόρε, Φεράρι, Ντουκουρέ (58' Βερστράτε), Τζούρασεκ (58' Νταρίντα), Σαβέριο, Παναγίδης (58' Μενέντεθ), Μάνου Γκαρθία (75' Χριστοδουλόπουλος), Σαμόρα