Ο ΟΦΗ κουβαλά το βάρος της... ιστορικής κληρονομιάς της ομάδας του Ευγένιου Γκέραρντ που είχε καταφέρει να γράψει ιστορία στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος τη δεκαετία του '80. Ο Παναιτωλικός βλέπει μια χρονιά που ξεκίνησε καταστροφική αίφνης να μετατρέπεται σε σεζόν μεγάλης ευκαιρίας! Για να μη τη χαρακτηρίσουμε από τώρα... μια χρονιά ονείρου!
Αμφότεροι οι δύο μονομάχοι του προημιτελικού καλούνται να γράψουν ιστορία για λογαριασμό της πάλαι ποτέ κραταιάς επαρχίας και να στείλουν ξανά εκπρόσωπό της στον τελικό του κυπέλλου μετά από 9 ολόκληρα χρόνια! 

Μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι λογαριασμοί για την πρόκριση έμοιαζαν ανοιχτοί με το σκορ να παραμένει ισόπαλο 1-1. Στην τελευταία φάση του αγώνα, όμως, ο Νίκος Καρέλης ήρθε να αλλάξει άρδην τις ισορροπίες του ζευγαριού καθώς με κοντινό πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου και χάρισε στον Παναιτωλικό ένα τεράστιο διπλό με 2-1! 

Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε το άγχος του ΟΦΗ και προηγήθηκε

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης που φιλοξενήθηκε στο "Γεντί Κουλέ" παρουσία μερικών δεκάδων οπαδών του ΟΦΗ που το παρακολούθησαν από τις... ταράτσες και τα μπαλκόνια των γειτονικών πολυκατοικιών ήταν ενδεικτικό του άγχους που κουβαλούσαν στα πόδια τους κυρίως οι ποδοσφαιριστές του Πέπε Μελ. 

Οι Κρητικοί όχι μόνο δεν κατάφεραν να πιέσουν τους Αγρινιώτες από το ξεκίνημα του παιχνιδιού (στο ίδιο γήπεδο που τους είχαν κερδίσει 1-0 πριν λίγες μέρες για το πρωτάθλημα της Super League) αλλά βρέθηκαν να ακολουθούν στο σκορ, όταν στο 19' Ντουάρτε και Πέδρο εκμεταλλεύτηκαν το τραγικό αμυντικό transition των γηπεδούχων και... χτύπησαν σαν την κόμπρα στην αντεπίθεση. 

H ζημιά για τον ΟΦΗ, μάλιστα, θα μπορούσε να είχε γίνει ακόμη μεγαλύτερη, αλλά Σωτηρίου και... δοκάρι στέρησαν από τον Πέδρο έναν δεύτερο πανηγυρισμό! 

Η άμεση παρέμβαση του Μελ, έφερε... άμεση απάντηση του ΟΦΗ

Βλέποντας την κάκιστη εικόνα της ομάδας του στα πρώτα 45 λεπτά, ο Πέπε Μελ... ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα της ενδεκάδας του (προχωρώντας σε τριπλή αλλαγή στο ημίχρονο) και δικαιώθηκε άμεσα καθώς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΟΦΗ ισοφάρισε σε 1-1 με υπέροχη οργανωμένη προσπάθεια και τελικό αποδέκτη τον Μπάκιτς. 

Με τις δύο ομάδες να αναζητούν το δεύτερο γκολ που θα τους άνοιγε διάπλατα το δρόμο για τα ημιτελικά (εκεί που πιθανότατα θα ανταμώσουν με τον Άρη που αντιμετωπίζει τη Νίκη Βόλου στους "8") ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που πλησίασε περισσότερο το "χρυσό" διπλό. 

Ο επίλογος είχε υπογραφή Πετράκη και... Καρέλη

Ο Γιάννης Πετράκης, μάλιστα, απάντησε με δική του τριπλή αλλαγή σε εκείνη του Μελ πριν τη συμπλήρωση 70 λεπτών με αποτέλεσμα η ομάδα του Αγρινίου να ασκεί πίεση στην εστία του Σωτηρίου με μεγαλύτερη φρεσκάδα. Το δεύτερο γκολ, μπορεί να άργησε να έρθει, αλλά έστω και στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης ο Νίκος Καρέλης χάρισε στον Παναιτωλικό αυτό που άξιζε! 

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Βούρος (59' Λάρσον), Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Θοράρινσον, Μεγιάδο (46' Γκλάζερ), Γκαγέγκος, Αποστολάκης (46' Τοράλ), Μπάκιτς, Μοσκέρα (72' Μπάκου), Ντίκο (46' Φελίπε)

Παναιτωλικός: Στεργιάκης, Λιάβας, Μαλής, Στάιτς, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε, Τσιγγάρας (69' Μπακάκης), Μπουζούκης (42' Πέρεζ), Χατζηθεοδωρίδης (69' Σίλβα), Ντίας (69' Σενγκέλια), Πέδρο (77' Καρέλης)