Ο Παναθηναϊκός πέρασε από τον εντυπωσιαμό και την αισιοδοξία που έφερε ο Τάσος Μπακασέτας με τα πράσινα, στον προβληματισμό για τις δύο ήττες από Ατρόμητο στο κύπελλο και ΠΑΟΚ για την Super League. Κάτι που έφερε και την πρώτη δύσκολη στιγμή στον Φατίχ Τερίμ, μόλις στον ένα μήνα από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Ειδικά μετά την ήττα στην Τούμπα και τον τρόπο που δειχειρίστηκε την ομάδα.

Παναθηναϊκός: Ήταν μια κακή ήττα για τον Τερίμ αυτή με ΠΑΟΚ

Χαρακτηρίζεται και ιδιαίτερα κομβική η ήττα που γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα. Δεν έχει να κάνει τόσο με την πορεία του τίτλου, αφού τα πάντα θα κριθούν στα playoffs και ο δρόμος είναι μεγάλος, ακόμα. Ωστόσο είναι η πρώτη… βολή που δέχεται το «οικοδόμημα» που… έχτισε ο Παναθηναϊκός γύρω από τον Φατίχ Τερίμ.

Ο 70χρονος προπονητής πήρε ξαφνικά την θέση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μέσα στις γιορτές για να δώσει την εμπειρία που έχει σε κατακτήσεις τίτλων. Καθώς και με το τεράστιο όνομα που έχει στους πάγκους, να εμπνεύσει τους παίκτες και να τους οδηγήσει στην πολυπόθητη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για να στηριχθεί αυτή η κίνηση που έκανε ο Παναθηναϊκός, δαπανήθηκαν και μεγάλα ποσά για μεταγραφές εν μέσω Ιανουαρίου, με πιο ηχηρή κίνηση αυτή του Τάσου Μπακασέτα.

Παναθηναϊκός: Το σοκ της μετάβασης από τον Γιοβάνοβιτς στον Τερίμ

Το θέμα για το «τριφύλλι» ήταν αν μπορούσε να αφομοιώσει αυτό το μεγάλο αγωνιστικό σοκ. Γιατί είναι μια ομάδα καθαρά στα μέτρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο οποίος είναι πιο μετρημένος ακόμα και στην τακτική του και με λιγότερη φαντασία. Ωστόσο ο Φατίχ Τερίμ παίρνει μεγάλα ρίσκα, στο όριο του εξεζητημένου αλλά και της παρεξήγησης για τις αποφάσεις του.

Ο Τούρκος προπονητής δεν... πέτυχε με τις αλλαγές που έχει κάνει στην ενδεκάδα. Όπως αυτή με τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό Βίτορ Ούγκο που έπεσε στα βαθιά κι ενώ ήταν σε στάδιο προετοιμασίας, από αυτές που γίνονται το καλοκαίρι, με την προηγούμενη ομάδα του την Μπαϊα, περισσότερο μπερδεύει παρά βοηθάει.
Μέσα σε όλα έρχονται και οι πολλοί μυϊκοί τραυματισμοί. Μέσα σε ένα μήνα έχουν καταγραφεί πάνω από 7 μυϊκοί τραυματισμοί. Τελευταίο «θύμα» ήταν ο Γιώργος Βαγιαννίδης που υπέστη θλάση στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Προστέθηκε στην λίστα που βρίσκονται οι Βέρμπιτς, Σπόραρ, Ιωαννίδης, Παλάσιος και Τζούρισιτς. Μυϊκούς τραυματισμούς αντιμετώπισαν και οι Χουάνκαρ, Γερεμέγεφ, Τσέριν.

Παναθηναϊκός: Τα αίτια και οι εξηγήσεις για τις θλάσεις

Η εξήγηση που έρχεται από το Κορωπί έχει να κάνει με το θέμα της κούρασης. Οι περισσότεροι είναι παίκτες που τράβηξαν κουπί από πέρσι, όπου οι «πράσινοι» έπαιξαν στα… κόκκινα για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ πολλοί από αυτούς είναι και διεθνείς, έχοντας και ματς με τις Εθνικές ομάδες των χωρών τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cykl2oigwxyp)

Ένα άλλο πρόβλημα είχε να κάνει με τα προκριματικά του καλοκαιριού. Η προετοιμασία ήταν στα μέτρα των κρίσιμων αγώνων που είχε να δώσει ο Παναθηναϊκός καθώς μεγάλος στόχος ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην κάνει την προετοιμασία που πρέπει να γίνεται το καλοκαίρι καθώς οι παίκτες πρέπει να βρεθούν σε φόρμα νωρίτερα από το προκαθορισμένο.

Το ροτέισον που δεν έκανε ο Γιοβάνοβιτς

Το άλλο στοιχείο είναι το μικρό ροτέισον που έκανε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτό συνέβη καθώς ο Παναθηναϊκός δεν είχε μεγάλο βάθος στο ρόστερ του κι έπρεπε να μείνει ανταγωνιστικός, με την ένταση του πρωταθλήματος φέτος να είναι μεγαλύτερη, με πολλές από τις θεωρητικά μικρομεσαίες ομάδες να έχουν ανεβάσει την δυναμική τους. Κι έτσι έφτασε μεσούσης της σεζόν να χάνει παίκτες με θλάση, οι οποίοι ήταν και είναι από αυτούς που αποκαλούνται κλειδιά.

Κάτι που έχει «σκάσει» πάνω στον Φατίχ Τερίμ, ο οποίος παίρνει αποφάσεις, που είναι αντίθετες με την κατάσταση του ρόστερ, σχετικά με τους παίκτες που έχουν επιβαρυνθεί και αυτούς που είναι σε καλύτερα αγωνιστικά επίπεδα, ωστόσο δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Το λάθος που έκανε ο Φατίχ Τερίμ με τον Ιωαννίδη

Θέλει την διαχείριση του το συγκεκριμένο ζήτημα με τον Τούρκο προπονητή να έχει κάνει ήδη το πρώτο του λάθος. Πήρε στην αποστολή του πρώτου αγώνα με τον Ατρόμητο, για τα προημιτελικά του κυπέλλου, τον Φώτη Ιωαννίδη. Προφανώς και δεν ήταν έτοιμος και ήταν ένα ρίσκο να τον βάλει και στο ματς, όταν αυτό άρχισε να… στραβώνει.

Αποτέλεσμα ήταν να βγάλει ξανά ενοχλήσεις, ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των «πρασίνων» και να χάσει το μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ενώ δεν είναι σίγουρο αν θα μπορέσει να είναι διαθέσιμος για το «αιώνιο» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Λεωφόρο για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".