Ο Ολυμπιακός δεν σταματάει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και τις ατυχίες του και να τα δίνει όλα ανεξαρτήτως συνθηκών. Αυτό συνέβη και σήμερα κόντρα στον ΠΑΟΚ με τους ερυθρόλευκους να βλέπουν λίγες ώρες πριν το τζάμπολ τον Πετρούσεφ να αισθάνεται ενοχλήσεις και να κατεβαίνουν με... οκτάδα (για τυπικούς λόγους δηλώθηκε ο Γουίλιαμς-Γκος), αλλά και πάλι να μετατρέπουν ένα ακόμη παιχνίδι της Basket League σε... περίπατο (77-62). Απογοητευτική η εικόνα της ομάδας του Φώτη Τακιανού που αντί να εκμεταλλευτεί τις ειδικές συνθήκες της αναμέτρησης, δεν ήταν ούτε καν ανταγωνιστική. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cypr3wc8e5k9)

Ο Άλεκ Πίτερς έπαιξε... χωρίς ανάσα και ήταν ο κορυφαίος των ερυθρόλευκων με τον Κάνααν να τον ακολουθεί στο σκορ. Πολλές οι βοήθειες και των 8 που παρέταξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας κυρίως στην άμυνα η οποία τους έδωσε ρυθμό και στην επίθεση μετά την κάκιστη πρώτη περίοδό τους. Ξεχωριστή αναφορά αξίζει στον Μιχάλη Λούντζη ο οποίος έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή στη δεύτερη περίοδο. Παρών και η νέα μεταγραφή, Μόουζες Ράιτ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cypqb0d2eotl)

Τα έσπασαν και οι δύο, καλύτερος του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα ο Τανούλης!

Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την θεωρητική διαφορά του ΜακΝίς με τον Τανούλη όμως ο Έλληνας ψηλός ήταν εξαιρετικός με 2 κλεψίματα, εξαιρετικές άμυνες και 4 πόντους. Ο νεαρός πήρε αρκετές προσπάθειες για έναν Ολυμπιακό που είδε τους Πίτερς, Κάνααν και Μπραζντέικις να ξεκινούν με 2/9 εντός πεδιάς. Οι άμυνες όμως έβγαιναν στην πρώτη περίοδο, γι' αυτό και το σκορ έμεινε στο "φτωχό" 12-14.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyppiv800c7t)

Το κοντό σχήμα του Ολυμπιακού μπλόκαρε τον ΠΑΟΚ

Ο νεοαποκτηθής Τάουνς έδωσε ενέργεια στον ΠΑΟΚ όμως το κοντό σχήμα του Ολυμπιακού προσαρμόστηκε. Ο Λούντζης βρήκε το πρώτο τρίποντο των ερυθρόλευκων μετά από 9 προσπάθειες σε περίπου 14 λεπτά ενώ ο Μπραζντέικις έπαιρνε πολλές ευθύνες στην επίθεση και ξεκίνησε να... βάζει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cypppj6oy6ix)

Οι Πειραιώτες είχαν αρχίσει να βρίσκουν ρυθμό μέσω της άμυνάς τους και έφτασαν τη διαφορά μέχρι και το +13 (34-21) μετά από τρίποντο του Κάνααν με την επίθεση του "Δικεφάλου του Βορρά" να θυμίζει επίπεδα χειρότερα από εκείνα στο... Περιστέρι προ δυο βδομάδων μέχρι να έρθουν δύο τρίποντα από Γκίλμορ και Μαργαρίτη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cypq5f5sl3h5)

Τι κι αν μείωσε τη διαφορά ο ΠΑΟΚ; Ο Ολυμπιακός είχε ζεσταθεί και με τρίποντα του Πίτερς αύξησε τη διαφορά ακόμα περισσότερο πετυχαίνοντας 30 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο σε αντίθεση με τους... μόλις 12 του πρώτου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyppxve2jcu9)

Ο ΠΑΟΚ μείωσε αλλά ο Ολυμπιακός ξέφυγε και δεν κοίταξε ξανά πίσω

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγάλει μια αντίδραση όμως ο Μπαρτζώκας επέστρεψε γρήγορα στο χαμηλό σχήμα με Πίτερς-Παπανικολάου στη frontline αντικαθιστώντας τον Τανούλη που δεν συνέχισε όπως στην εξαιρετική πρώτη περίοδό του. Η κυκλοφορία της μπάλας μετά το τάιμ-άουτ του προπονητή των ερυθρόλευκων (όταν ο ΠΑΟΚ έφτασε μέχρι το -8) επανήλθε στα... νορμάλ της επίπεδα και η διαφορά ανέβηκε ακόμη και άνω των 20 πόντων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cypqpo0az9ix)

Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι είχε εξελιχθεί σε... διαδικαστικού χαρακτήρα με το δίδυμο των Μήτρου-Λονγκ και Λούντζη να κάνει εξαιρετική δουλειά αντί του κουρασμένου Γουόκαπ και να κρατά το προβάδισμα του Ολυμπιακού σε ασφαλή επίπεδα μέχρι το φινάλε!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cypqv9nhctqh)

Πλέον ο Ολυμπιακός κοιτάει το πως θα είναι η κατάσταση του Φίλιπ Πετρούσεφ αλλά και του Γουίλιαμς-Γκος ενόψει της αναμέτρησης της Τρίτης με την Άλμπα Βερολίνου για την 24η αγωνιστική της Euroleague, εκεί όπου πιθανότατα θα έχουμε και το ντεμπούτο του Μόουζες Ράιτ.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 42-29, 64-43, 77-62