Δεν ήταν απλά ένα σόου! Δεν ήταν απλά μια ακόμη απίθανη εμφάνιση ενός εκ των μεγαλύτερων ταλέντων που άφησαν ποτέ το ευρωπαϊκό μπάσκετ για να δοκιμάσουν τη τύχη τους στο ΝΒΑ. Ήταν μια… παράσταση ζωής από το “φαινόμενο” που ονομάζεται Λούκα Ντόντσιτς. Ο αδιανόητος Σλοβένος των Ντάλας Μάβερικς υπέγραψε τη νίκη της ομάδας του επί των Χοκς μέσα στην Ατλάντα με 148-43 «ισοπεδώνοντας» με 73 πόντους όχι μόνο το δικό του ατομικό ρεκόρ, αλλά και το ρεκόρ σκοραρίσματος από Ευρωπαίο παίκτη στην ιστορία της λίγκας.

Πως να αισθάνθηκαν αλήθεια οι άνθρωποι των Χοκς βλέποντας τον παίκτη που είχε επιλέξει οι ίδιοι στο νούμερο 3 του NBA Draft του 2018 (πριν τον ανταλλάξουν για χατίρι του Τρέι Γιανγκ να αφήνει τους φίλους του μπάσκετ με το στόμα ανοιχτό;  

Ο Ντόντσιτς στη λίστα των θρυλικών ρεκόρ του ΝΒΑ

Οι 73 πόντοι (εκ των οποίων οι 41 στο πρώτο ημίχρονο) υπογράφουν την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του NBA μετά από τους 100 του Γουίλτ Τσέιμπερλεϊν, τους 81 του Κόμπι Μπράιαντ και τους 78 του Γουίλτ Τσέιμπερλεϊν, αλλά και την κορυφαία επίδοση από Ευρωπαίο καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 64 πόντους κρατούσε μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου το συγκεκριμένο ρεκόρ.



Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του Ντόντσιτς ήταν οι 60 πόντοι που είχε βάλει σε εντός έδρας νίκη των Μάβερικς επί των Νικς (126-121) την 27η Δεκεμβρίου του 2022, ματς στο οποίο είχε 19/25 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 16/22 βολές, 21 ριμπάουντ (παραμένει ρεκόρ καριέρας) και 10 ασίστ, όλα αυτά σε 47:09 και σε αγώνα που κρίθηκε σε παράταση.

Στην Ατλάντα, ο Ντόντσιτς σκόραρε 18 πόντους στην πρώτη, 23 πόντους στη δεύτερη, 16 πόντους στην τρίτη και 16 πόντους στην τέταρτη περίοδο.

Η εκδίκηση του... χοντρού Ντόντσιτς

Ο Ντόντσιτς μάλιστα φαίνεται ότι επέλεξε το… ιδανικό γήπεδο για τον ίδιο για να καταρρίψει το ιστορικό ρεκόρ, καθώς έχει ανοίξει προσωπική βεντέτα από πέρσι με τους οπαδούς των Χοκς που τον ειρωνεύονται για τα κιλά του.



Μετά το περσινό σύνθημα “είσαι χοντρός” που του τραγουδούσαν, φέτος ήταν η σειρά να τον παροτρύνουν να… ανέβει στο διάδρομο για να τρέξει μπας και αδυνατίσει. Κι εκείνος τελικά… τους ανέβηκε στο σβέρκο και το χάρηκε με την ψυχή του!