Σε ένα δύσκολο να αγωνιστείς παιχνίδι λόγω των καιρικών συνθηκών και του δυνατού ανέμου, η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της Μπόρνμουθ με 0-4 και να περάσει διά... περιπάτου από το "Vitality Stadium" αυξάνοντας το προβάδισμά της στην κορυφή της Premier League στους +5 βαθμούς από Μάντσεστερ Σίτι (παιχνίδι λιγότερο), Άρσεναλ και Άστον Βίλα.

Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Ντάργουιν Νούνιεζ (49', 90+3') και Ντιόγκο Ζότα (71', 80' ) με τους δυο τους να "βγαίνουν μπροστά" καλύπτοντας την απουσία του Σαλάχ και άλλων... οκτώ παικτών των οποίων τις υπηρεσίες στερήθηκε ο Κλοπ στο σημερινό παιχνίδι. Διαμαρτύρονται για κόκκινη που δεν δόθηκε στον Κλάιφερτ οι "Κόκκινοι".

Καμία αξιόλογη φάση για Μπόρνμουθ και Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο, διαμαρτύρονται για κόκκινη του Κλάιφερτ οι "Κόκκινοι"

Η Μπόρνμουθ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την πίεσή της σε κάποια αξιόλογη τελική στην εστία του Άλισον. Αντίστοιχα οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν επίσης να βρουν το δρόμο προς την εστία του Νέτο.

Σημαντικότερη φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα πάτημα του Κλάιφερτ στον Λουίς Ντίαζ το οποίο έμοιαζε πολύ πιο... σκληρό από αντίστοιχα των ΜακΆλιστερ (με την Μπόρνμουθ στο "Άνφιλντ") και Τζόουνς (με Τότεναμ) που είχαν δεχθεί αντίστοιχα κόκκινη κάρτα με τον σκηνοθέτη να τους... σημαδεύει διαρκώς εκείνη τη στιγμή. Ο Κλοπ διαμαρτυρήθηκε αλλά ο Μάντλεϊ έδειξε απλώς την κίτρινη κάρτα με τον VAR να συμφωνεί με αυτή την απόφαση.

Νούνιεζ και Ζότα ξεκλείδωσαν την άμυνα της Μπόρνμουθ και έδωσαν τη νίκη στη Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ χρειαζόταν κάτι... σπέσιαλ για να απειλήσει τον Νέτο. Και σε μια φάση μετά από βαθιά μπαλιά του Κονατέ που διόρθωσε παραλίγο λάθος, η μπάλα κυκλοφόρησε εξαιρετικά με τον Ζότα να σερβίρει την μπάλα στον Νούνιεζ ο οποίος με μια επαφή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 49'. Σε αγαπημένη του εστία εξελίσσεται αυτή που σκόραρε ο Ουρουγουανός καθώς είχε βάλει εντυπωσιακό γκολ στο φετινό παιχνίδι των δύο ομάδων για το Carabao Cup. 

Στη συνέχεια τη σκυτάλη ανέλαβε ο Ντιόγκο Ζότα με τον Πορτογάλο να σκοράρει δύο τέρματα στο 71' και στο 80' και να δικαιώνει τον Κλοπ που επιλέγει εκείνον για αντικαταστάτη του Μοχάμεντ Σαλάχ ο οποίος λείπει στο Κόπα Άφρικα με την εθνική ομάδα της Αιγύπτου.

Άκρως θετική η παρουσία του νεαρού Μπράντλεϊ στο ντεμπούτο του στην Premier League με τον νεαρό δεξιό οπισθοφύλακα να καλύπτει επάξια το κενό του Αλεξάντερ Άρνολντ ενώ ο Κλοπ έριξε στο τέλος και τους υπόλοιπους "πιτσιρικάδες" του στην αναμέτρηση με τον Ντάργουιν Νούνιες να διπλασιάζει και εκείνος τα τέρματά του στο 90+3' δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.