Στη χειρότερη περίπτωση, ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει ακόμη 22 παιχνίδια, δηλαδή 17 στη Super League, τρία στο Κύπελλο (το δεύτερο προημιτελικό με τον Πανσερραϊκό και τους δύο ημιτελικούς, αφού ουσιαστικά έχει προκριθεί με το 4-0 στις Σέρρες) και δύο στο Conference League. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα γίνει η δεύτερη ελληνική ομάδα στην Ιστορία, μετά τον Ολυμπιακό της σεζόν 1973-74, που έβαλε 119 γκολ σε συνολικά 42 παιχνίδια (102 σε 34 ματς πρωταθλήματος, 17 σε έξι παιχνίδια Κυπέλλου και κανένα σε δύο αναμετρήσεις με την Μπενφίκα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών), που θα ξεπεράσει το "φράγμα" των 100 γκολ. 

Ο Ολυμπιακός, πιθανότατα, θα κρατήσει τον καλύτερο μέσο όρο του, παρά επτά τρία ανά ματς, αλλά το επίπεδο δυσκολίας για τον ΠΑΟΚ, με τα 89 γκολ σε 34 παιχνίδια φέτος, είναι διαφορετικό, μια και έχει βάλει 24 σε 12 ευρωπαϊκά παιχνίδια, ήτοι δύο ανά μέσο όρο, ενώ τελείωσε τον όμιλο με 16 τέρματα, τα περισσότερα που έχει βάλει ελληνική ομάδα. 



ΠΑΟΚ: Ποικιλία στο σκοράρισμα

Έχει θαυμαστή επιθετική λειτουργία ο ΠΑΟΚ, και αυτό αναδεικνύεται από την ποικιλία στους σκόρερ, μια και πρώτος είναι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που έχει 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Έχουν σκοράρει 16 ποδοσφαιριστές, με τον Τάισον να βάζει, στο 4-1 με τον Βόλο, το πρώτο γκολ του με την ασπρόμαυρη. Αναδεικνύεται, έτσι, μια πολυπαραγοντική διάσταση στη λειτουργία του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει δεχθεί 26 γκολ, τα 12 στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 10 παιχνίδια του στη Super League έχει βάλει 38 γκολ, με τη νίκη επί του Παναιτωλικού, 2-1, και την ήττα τους από τον Άρη, 2-1, να είναι οι μοναδικές περιπτώσεις που οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου σκόραραν κάτω από τρία. 







Ο ΠΑΟΚ έχει βάλει τέσσερα σε ισάριθμες περιπτώσεις αυτό το διάστημα, έβαλε πέντε δύο φορές, μία έξι (με την Κηφισιά στην Καισαριανή) και μία τρία. Στη Super League έχει 53 σε 19 ματς (κάτι εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κάποιος ότι είχε 15 στα πρώτα εννιά, ενώ η τελευταία φορά που δεν σκόραρε σε ματς ήταν στις 30 Οκτωβρίου με την ΑΕΚ