Ο ΠΑΟΚ δείχνει εμπράκτως ότι θα φτάσει ως το τέλος τον αγώνα του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αφού και ο Βόλος στο Πανθεσσαλικό δεν αποδείχθηκε σοβαρό εμπόδιο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, η οποία νίκησε 4-1 για τη 19η αγωνιστική της Super League. Έφτασε τους 44 βαθμούς και, στη χειρότερη περίπτωση, θα συνεχίσει να "συγκατοικεί" στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Παναθηναϊκό, εφόσον οι "πράσινοι" νικούσαν τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο, σε παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο για τις 19:30 της Κυριακής, 21 Ιανουαρίου. 

Ο ΠΑΟΚ κίνησε τη χείρα του, με την Αθηνά να βοηθά παράλληλα: θα μπορούσε να έχει εκτεθεί σε κίνδυνο αν ο Κατσικογιάννης έδινε το φάουλ στον Μύγα στο 3', ύστερα από το μπέρδεμα με τον Ράχμαν, ή αν ο Κατσικογιάννης έκρινε ότι ο Λούκα Ράσιτς, που ήταν οφσάιντ, δεν επηρέαζε τη φάση της ισοφάρισης από τον Μύγα στο 28', όταν τον φώναξαν στο VAR προκειμένου να διαπιστώσει αν ο Δανός αμυντικός έπαιξε μείζονα ρόλο στην επίτευξη του τέρματος, ωστόσο η μεγάλη εικόνα είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι... πυρηνικό όπλο παραγωγής γκολ και ταυτοχρόνως έχει το χαμηλότερο παθητικό, 14 γκολ, όσα είχε δεχθεί, τουλάχιστον ως τις 19:30 της Κυριακής, ο Παναθηναϊκός.





Ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε σε ματς για τελευταία φορά στις 30 Νοεμβρίου, όταν ηττήθηκε από την ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική, ενώ στα οκτώ από τα τελευταία 10 παιχνίδια του έχει βάλει από 3 γκολ και πάνω, για την ακρίβεια μόνο μία φορά έβαλε 3, δύο 5, μία 6 και τις υπόλοιπες τέσσερις από 4. Ουδόλως αφύσικο είναι, λοιπόν, ότι αυτά 38 γκολ τις τελευταίες 10 αγωνιστικές, στις οποίες, κιόλας, μετρά 9 νίκες και την ήττα από τον Άρη, καταδεικνύουν μια γονιμότητα που δεν του... φαινόταν, αφού στα 9 πρώτα παιχνίδια έβαλε 15 γκολ και σε τρία εξ αυτών είχε μηδενικό ενεργητικό. 

Βόλος-ΠΑΟΚ: Θαυμαστή αυτοπεποίθηση

Ουδόλως παράλογο είναι, λοιπόν, πως ο ΠΑΟΚ πλησιάζει περισσότερο στα 3 γκολ μέσο όρο, παρά στα 2: έχει 53 σε 19 παιχνίδια. Ο "δικέφαλος του Βορρά" παίζει με θαυμαστή αυτοπεποίθηση και οι παίκτες είναι σίγουροι για τους εαυτούς τους, σε βαθμό που τουλάχιστον δείχνει ότι δεν υπάρχει κάτι που γίνεται να τον σταματήσει: ο Ντεσπόντοφ, με τα δύο πολύ ωραία γκολ που σημείωσε στο 22', όταν υπερκέρασε τους αμυντικούς του Βόλου για να σκοράρει με το αριστερό, και στο 51', όταν ο Μουργκ άφησε την μπάλα κάτω από τα πόδια του για να του δώσει την ευκαιρία να σκοράρει με κεραυνό, έφτασε τα 7 γκολ και τις ισάριθμες ασίστ στη λίγκα.  





Ο Μουργκ έβαλε το δεύτερο, δηλαδή το ενδιάμεσο των δύο του Βούλγαρου, στο 45+1', κάτι που ήταν σκότωμα για τους γηπεδούχους: ο Τσοκάνης πήγε να διώξει αλλά του έκανε πάσα και ο Αυστριακός ήταν μεγαλόπρεπος στο τελείωμά του. Ο Βόλος μείωσε με τον Ντέλετιτς στο 58', με προβολή, το πρώτο γκολ του απέναντι στον ΠΑΟΚ εντός έδρας σε έξι παιχνίδια (1-14 συνολικό σκορ).





Προσπάθησε να μειώσει περισσότερο, πίεσε για περίπου πέντε λεπτά, ζήτησε πέναλτι στο 64', σε φάση με τον Μιχαηλίδη και τον Μωραΐτη, αλλά όταν ο "δικέφαλος" βγήκε ξανά στο επιθετικό μισό του, ήταν game over: ο Ζίβκοβιτς έδωσε στον Τάισον για το 4-1 στο 79', με την κόντρα πάνω στον Σιέλη να ξεγελά τον Κόστιτς, ενώ ο Τζίμας χρειάστηκε 13 λεπτά στο γήπεδο για να σκοράρει με πλασέ στο ανοικτό γήπεδο, αφού ο Τάισον του... ξηγήθηκε με την πάσα στο 89'. Ο ΠΑΟΚ είχε και ευκαιρίες, με την προσπάθεια του Ντεσπόντοφ στο 18', που απέκρουσε ο Κόστιτς, το δοκάρι του Μπράντον στο 35' και το σουτ του Μεϊτέ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ενώ είχε 50% στις τελικές στην εστία επί των συνολικών, 7 στις 14, με 67% κατοχή. Ο Βόλος, με τη σειρά του, είχε δύο σουτ στην εστία στο πρώτο ημίχρονο, με τους Μωραΐτη στο 38' και Ντέλετιτς στο 43', αλλά δεν έπεισε ότι μπορούσε να πάρει κάτι από το ματς. 











Βόλος (Άνχ. Λόπες): Κόστιτς, Μύγας, Ράσιτς, Καλογερόπουλος (46' Κίτσος), Λούνα (46' Ασεχνούν), Τσοκάνης (62' Μπερτόλιο), Σιέλης, Μπαριέντος (79' Μεταξάς), Γκλάβτσιτς, Ντέλετιτς, Μωραΐτης.
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Οζντόεφ (76' Σβαμπ), Μεϊτέ (90' Τσιγγάρας), Τάισον, Μουργκ (68' Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ (68' Αντρ. Ζίβκοβιτς), Μπράντον Τόμας (76' Τζίμας).