Σπουδαίες αναμετρήσεις είχε το μενού του NBA με τα ντέρμπι και τις όμορφες φάσεις να ξεχωρίζουν στο τέλος της ημέρας.

Πήραν το ντέρμπι της Δύσης στο NBA οι Θάντερ 

Κομβικής σημασίας νίκη πέτυχαν οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στην έδρα των Μινεσότα Τίμπεργουλβς με 97-102. Το παιχνίδι είχε πολλές ανατροπές καθ' όλη τη διάρκεια του με τους φιλοξενούμενους να είναι εκείνοι που... χαμογέλασαν στο τέλος. Οι γηπεδούχοι που βρίσκονται στη πρώτη θέση της Δύσης ήταν άστοχοι επιθετικά έχοντας πρώτους σκόρερ τους Έντουαρντς και Τάουνς που πέτυχαν 19 πόντους αμφότεροι. Από τη πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι που μείωσαν τη διαφορά από τη κορυφή, είχαν σε πολύ καλό βράδυ τον Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ. Ο Καναδός γκαρντ πέτυχε 33 πόντους και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.


Σημαντική νίκη στην παράταση για τους Ρόκετς

Απίστευτο παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση ήταν εκείνο ανάμεσα στους Ρόκετς και τους Γιούτα Τζαζ στο Χιούστον. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 127-126 (115-115 κ.δ) και μείωσαν τη διαφορά από τους αντιπάλους τους στη βαθμολογία. Κορυφαίος για τις "ρουκέτες" ήταν Άλπερεν Σενγκούν με 37 πόντους, 14 ριμπάουντ και 6 ασίστ βοηθώντας την ομάδα του να επιστρέψει στις νίκες μετά απο τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Από τους φιλοξενούμενους σε πολύ καλό βράδυ βρέθηκε ο Τζόρνταν Κλάρκσον με 33 πόντους αλλά ήταν ο μοιραίος αστοχώντας στο σουτ της νίκης για την ομάδα του. 


Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στο NBA οι "αλλαγμένοι" Νικς

Επίδειξη δύναμης έκαναν οι Νικς στους Ράπτορς κερδίζοντας τους με 126-100 στη Νέα Υόρκη. Οι δύο αντίπαλοι είχαν εμπλακεί σε ανταλλαγή λίγο πριν την αλλαγή του έτους με τους παίκτες να παίζουν για πρώτη φορά κόντρα στην πρώην ομάδα τους. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους για ακόμη μία αναμέτρηση ήταν ο Τζέιλεν Μπράνσον με 38 πόντους και 9 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Τζούλιους Ραντλ που πέτυχε triple double με 18 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Αρ Τζέι Μπάρετ με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ κόντρα στην ομάδα που τον είχε επιλέξει στα ντραφτ το 2019. 


Με επιθετική... ποικιλία "πέρασαν" από την Ατλάντα οι Καβαλίερς

Μεγάλο "διπλό" στην έδρα των Ατλάντα Χοκς πέτυχαν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς με 95-116 συνεχίζοντας την εντυπωσιακή πορεία τους. Οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν μετά τρια σερί θετικά αποτελέσματα ενώ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τις επτά συνεχόμενες νίκες στο ΝΒΑ. Από τους Χοκς, πρώτος σκορερ ήταν ο κομβικός στα τελευταία παιχνίδι Ντεζούντε Μάρεϊ με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από τους Καβαλίερς δεν ξεχώρισε κάποιος μιας και η ομάδα του Κλίβελαντ είχε 7(!) παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς στο NBA:

Πίστονς - Μπακς 135-141
Χόρνετς - 76ερς 89-97
Γουίζαρντς - Σπερς 127-131
Χοκς - Καβαλίερς 95-116
Νικς - Ράπτορς 126-100
Μπουλς - Γκρίζλις 125-96
Ρόκετς - Τζαζ 127-126
Τίμπεργουλβς - Θάντερ 97-102