Με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να επιστρέφει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις μετά από την κορυφαία του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα (20π. 20ρ.), τους Κάνααν (20π.) και Πίτερς (17π.) να πυροβολούν από την περίμετρο και την άμυνα στα γνωστά της επίπεδα, ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στην Μακάμπι με 89-72 και μπήκε ξανά σε τροχιά εξάδας στη Euroleague, έχοντας πλέον την ισοβαθμία κόντρα στους Ισραηλινούς.

Η απουσία του Λορέντζο Μπράουν αποδείχθηκε πιο κομβική για τη Μακάμπι από ότι εκείνη του Φαλ για τον Ολυμπιακό αφού ο Μιλουτίνοφ... οργίασε. Μεγάλη η στήριξη των φίλων των ερυθρόλευκων προς το πρόσωπο του Γιώργου Μπαρτζώκα πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τους παίκτες της ομάδας να δικαιώνουν αυτή τη στήριξη με... θρυλική εμφάνιση.

Διαβασμένος στο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός, τον πλήγωσαν μόνο οι Μπλατ και Ντι Μπαρτολομέο

Ο Ολυμπιακός είχε την ευτυχία στο ξεκίνημα να έχει ζεστούς τόσο τον Άλεκ Πίτερς όσο και τον Αϊζάια Κάνααν. Κυρίως όμως, ήταν διαβασμένος όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της Μακάμπι και με τον Μιλουτίνοφ να δεσπόζει, προστάτευσε το καλάθι του και κυριάρχησε στα ριμπάουντ. Αν ο Γουόκαπ ήταν πιο εύστοχος έξω από τη γραμμή των 6.75μ. η διαφορά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη από το +8 (12-4) στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ.

Όλα κυλούσαν ρόδινα για τους ερυθρόλευκους στο πρώτο δεκάλεπτο με εξαίρεση τα τρίποντα των Μπλατ και Ντι Μπαρτολομέο αλλά και το δεύτερο φάουλ του Άλεκ Πίτερς. Με τη θωράκιση των ριμπάουντ υπήρξαν τόσο δεύτερες ευκαιρίες όσο και πόντοι στον αιφνιδιασμό. Όμως η διαφορά του πρώτου δεκαλέπτου (26-18) θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη με λίγη περισσότερη προσοχή στα σουτ των δύο κοντών Ισραηλινών. 

Όσο υπήρχε Μιλουτίνοφ, τα πράγματα ήταν καλά

Η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία του Φαλ αφού στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Κάτας να βάζει μαζί τους Νίμπο και Ριβέρο απέναντι στους Σίκμα και Πετρούσεφ. Οι Ισραηλινοί διάβαζαν συνεχώς τις έξτρα πάσες των γηπεδούχων και με τρίποντο του Μπόλντγουιν ισοφάρισαν (28-28) με τον Μήτρου-Λονγκ να επαναφέρει με τρίποντο το ερυθρόλευκο προβάδισμα.

Η επιστροφή του Μιλουτίνοφ αντί του (αρνητικού ξανά) Σίκμα σήμανε αυτόματα και την επιστροφή του κανονικού Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Όμως από τη Μακάμπι είχε επιστρέψει ο Κόλσον, με τον Αμερικανό να κρατάει κοντά την ομάδα του εκμεταλλευόμενος την υψομετρική του διαφορά με τον ΜακΚίσικ. Από τη στιγμή όμως που ο Κάτας επανέφερε τον Μένκο και έβαλε τον Κόλσον στο "4", οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν ξανά τη διαφορά στο +6 (42-36).

Εύστοχος ο Ολυμπιακός αλλά δεν "τελείωσε" τη Μακάμπι 

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα επέστρεψαν "καυτοί" από τα αποδυτήρια, ξεκίνησαν με 3/3 τρίποντα και με την άμυνα στα γνωστά της επίπεδα (σε συνδυασμό με την αστοχία του Μπλατ) ανέβασαν τη διαφορά μέχρι και το +16 (54-38). Ο μοναδικός "μπελάς" ήταν ο Ρόμαν Σόρκιν όμως οι "βασικοί" των ερυθρόλευκων έλεγχαν το παιχνίδι παίζοντας με αυτοπεποίθηση, μετά από καιρό.

Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν είχε... θολώσει και αυτό λειτουργούσε ευεργετικά για τον Ολυμπιακό. Όμως οι ερυθρόλευκοι δεν κράτησαν τη διαφορά σε "ασφαλή" επίπεδα με τον Κόλσον να κρατάει ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Ένα τρίποντο ξέσπασμα από Πίτερς και Παπανικολάου έδωσε ανάσα στους Πειραιώτες όμως ένα εντυπωσιακό buzzer beater του Γουέμπ μείωσε τη διαφορά στο "εύθραυστο" +12 (69-57).

Ο Κάνααν τελείωσε τη Μακάμπι

Μπορεί να μη σκότωσε τη Μακάμπι στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά το έκανε στο ξεκίνημα του τέταρτου ο Ολυμπιακός με τον Κάνααν να το παίρνει προσωπικά και να ανεβάζει τη διαφορά στο +21 (78-57) μέσα σε ένα μόλις δίλεπτο. Αυτή τη φορά απάντηση δεν είχαν οι Ισραηλινοί με το μομέντουμ να έχει περάσει για τα καλά σε "κόκκινα" χέρια.

Το ΣΕΦ είχε πάρει φωτιά και ο κόσμος του Ολυμπιακού ξεκίνησε να εμψυχώνει τους παίκτες της ομάδας ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το δεύτερο γύρο της Basket League. 

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 42-36, 69-57, 89-72

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης