Την πρόκριση του στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε ο ΟΦΗ που κι αν έφερε ισοπαλά 1-1 με την Κηφισιά στη ρεβάνς, υπεραπίστηκε το υπέρ του 3-1 από το πρώτο παιχνίδι με αποτέλεσμα να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, εκεί που τον περιμένει ο Παναιτωλικός.

"Φτωχό" το πρώτο μέρος ανάμεσα στην Κηφισιά και τον ΟΦΗ

Με διαφορετικούς... λόγους μπήκαν στο ματς οι δυο ομάδες, με τους γηπεδούχους να θέλουν να υπερασπιστούν το υπέρ τους ισχυρό προβάδισμα (3-1) από τον πρώτο αγώνα και τους φιλοξενούμενους να θέλουν να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους για ανατροπή. Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κυκλοφορούσε ωραία τη μπάλα ωστόσο καμία από τις δυο ομάδες δεν έφτασε στο γκολ.

Ο Μπάκιτς απείλησε στο 23ο λεπτό με σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από την εστία του Νικοπολίδη ενώ ο Ριέρα είχε στιγμή πέντε λεπτά αργότερα (28') με κοντινό σουτ το οποίο ήταν άστοχο. Ένα καλό... κοντρόλ της μπάλας έλειψε από τον Αντερέγκεν για να καταφέρει να βρει δίχτυα αφού στο 38ο λεπτό. O ο Τετέι έδωσε τη μπάλα στον Αργεντινό επιθετικό μέσα στην περιοχή που ήταν και αμαρκάριστος όμως ο συμπαίκτης του έχασε το κοντρόλ και κατ' επέκταση μεγάλη ευκαιρία για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο ημίχρονο, οι Κρητικοί είχαν ευκαιρία στο 43ο λεπτό με σουτ του Μπάκιτς από δύσκολη γωνία.

Άνοιξε λογαριασμό στο ματς η Κηφισιά με τον Κωνσταντακόπουλο

Η Κηφισιά βγήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος με στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα την έβαζε ξανά στο... κόλπο. Οι νεοφώτιστοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 54ο λεπτό, με τον Αντερέγκεν να κάνει ωραίο σουτ υποχρεώνοντας σε εντυπωσιακή απόκρουση τον Μπάουμαν που κράτησε το μηδέν. Δύο λεπτά αργότερα (56'), ο Αργεντινός απείλησε ξανά με κεφαλιά που πέρασε εκτός. Το πολυπόθητο γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 60ο λεπτό, με τον Κωνσταντακόπουλο να "νικά" με πλασέ τον Μπάουμαν δίνοντας το προβάδισμα (0-1) στην ομάδα του, σε μια φάση που ελέγχθηκε από το VAR.



Η ομάδα των βορείων προαστίων ασκούσε ασφυκτική πίεση στη συνέχεια γνωρίζοντας πως μ' ένα ακόμη γκολ θα... έστελνε το ματς στην παράταση. Στο 71ο λεπτό, είχε καλή ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντακόπουλο ο οποίος εξαπέλυσε σουτ το οποίο κατέληξε λίγο άουτ. 

Ισοφάρισε σε 1-1 ο ΟΦΗ με πέναλτι του Λουίζ Φελίπε

Ο ΟΦΗ "έσβησε" τα όνειρα της Κηφισιάς στις καθυστερήσεις, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα σε ανατροπή του Μπάκου από τον Παρρά. Ο Λουίζ Φελίπε ανέλαβε την εκτέλεση και με απόλυτη ψυχραιμία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 90+3' για να ισοφαρίσει σε 1-1.



Τα τελευταία λεπτά ήταν... διαδικαστικού χαρακτήρα, με την κρητική ομάδα να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κηφισιά: Νικοπολίδης, Παρράς, Σμπώκος, Βαφέας (46΄ Τεσέιρα), Σπίνος, Σολόα (71΄ Ιπαλίμπο), Αντούνες, Κωνσταντακόπουλος, Ίλιεφ (62΄ Μασούρας), Τετέι (62΄ Μπιφουμά), Αντερέγκεν

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης (68΄ Λαμπρόπουλος), Αμπάντα, Γκαγέγος, Γκλάζερ, Μπάκιτς (68΄ Νέιρα), Ριέρα (46' Μπάκου), Μοσκέρα (81΄ Μεγιάδο), Ντίκο (68΄ Φελίπε).