Ο Αμρ Γουάρντα επέστρεψε στην Superleague όχι μόνο για να... χορέψει, αλλά και για να βοηθήσει τον Πανσερραϊκό να "καθαρίσει" την υπόθεση παραμονής στην κατηγορία όσο νωρίτερα γίνεται. Οι Σερραίοι πήραν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα (μετά το... 2010) και πρώτη συνολικά μετά από οκτώ αγωνιστικές στις οποίες μέτραγαν μόλις τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Αντίθετα αυτό το αποτέλεσμα ήταν ένα τεράστιο "πισωγύρισμα" για τη Λαμία η οποία αν είχε αποφύγει τόσο τη σημερινή ήττα όσο και εκείνη με τον Βόλο ξανά στο "Αθανάσιος Διάκος", θα ήταν μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της έκτης θέσης.

Ο Γουάρντα "χόρεψε" και έκανε το 0-1 για τον Πανσερραϊκό

Το παιχνίδι δεν είχε κάποιο καταιγιστικό ρυθμό στο ξεκίνημά του με τον Πανσερραϊκό να έχει τη μόνη αξιόλογη τελική με τον Τομάς. Λίγα λεπτά αργότερα ο Κοσέλεφ άργησε να διώξει με τον Ισπανό εξτρέμ να βάζει την κόντρα και τον Γουάρντα να εκμεταλλεύεται τη φάση κάνοντας το 0-1 στο 14'. 

Στη συνέχεια μπορεί η Λαμία να πήρε την μπάλα στα πόδια της, αλλά ξανά σημαντική στιγμή είχε ο Πανσερραϊκός με τον τερματοφύλακα των Φθιωτών να διώχνει δυνατό σουτ του Στάικου.

Δεν έκανε φάσεις η Λαμία και το... πλήρωσε

Στο δεύτερο μέρος και με την είσοδο του Τόσιτς αντί του Σλίβκα, οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί αλλά δεν κατάφεραν να ανησυχήσουν τον Χόβαν με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να είναι εκεί όποτε χρειάστηκε. 

Αφού η Λαμία δεν κατάφερε να βρει έστω μια αξιόλογη τελική ισοφάρισης, ήρθε το δεύτερο γκολ του Πανσερραϊκού με τον Άλεξιτς να βρίσκει... τυχαία την μπάλα μετά από σουτ του Γουάρντα και να διαμορφώνει το τελικό 0-2. Σπουδαία κούρσα του... ακούραστου Δεληγιαννίδη ο οποίος "έφτιαξε" το 0-2.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΣ Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Κ. Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Αμαράλ (Καρλίτος 61'), Νούνιεζ, Τζανδάρης (Στάνκο 70'), Σλίβκα (Τόσιτς 46'), Σίντκλεϊ, Μάλτσι, Ακούνια (Μούλα 70')

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Στάικος, Μορέιρα (Διαμαντής 89'), Πηλέας (Οικονόμου 62'), Τόμας (Μούργος 77'), Γουάρντα, Μπετανκόρ (Άλεξιτς 61')