Η εθνική μας ομάδα πόλο των αντρών αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Κροατία (12/01 19:30) με φόντο την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης

Σωστή δουλειά από τους φουνταριστούς θέλει η Ελλάδα κόντρα στην Κροατία

Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να περάσει στους "4" ακόμης μίας μεγάλης διοργάνωσης απέναντι στους διοργανωτές Κροάτες. Για να μπορέσουν οι διεθνείς μας να πάρουν το... πάνω χέρι σε σχέση με τους αντιπάλους τους πρέπει να τροφοδοτήσουν σωστά τους φουνταριστούς της με τον Κάκκαρη και τον Νικολαΐδη να είναι κομβικοί στα συστήματα της επίθεσης του Θοδωρή Βλάχου. Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής βασίζει πολλά στον Κάκκαρη που είναι και από τους πρώτους σκόρερ της ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ, ενώ έχει την έφεση να κερδίζει και τις αποβολές. 


Βαρόμετρο η περιφέρεια για την ελληνική ομάδα

Σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι θα παίξει και η επιθετική περιφέρεια της Εθνικής μιας και... κουβαλάει το μεγαλύτερο βάρος. Παίκτες όπως ο Βλαχόπουλος, ο Γεννηδουνιάς, ο Παπαναστασίου και φυσικά ο αρχηγός Φουντούλης είναι κίνδυνος θάνατος για τις αντίπαλες άμυνες με τον Θοδωρή Βλάχο να γνωρίζει πολύ καλά πως αν είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι οι παίκτες του μπορούν να βγάλουν απίστευτες συνεργασίες και να δώσουν ουσία στην επίθεση της Ελλάδας. Αν μπορέσουν λοιπόν και κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα και τα περιφερειακά σουτ που θα πάρουν είναι... καλά εκτελεσμένα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. 


Οι αντεπιθέσεις και οι μονομαχίες στον "παίκτη παραπάνω" θα κρίνουν τον αγώνα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Εθνικής μας ομάδας μέχρι στιγμής στην διοργάνωση είναι οι πολύ κακές επιστροφές της άμυνας στην κόντρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι κόντρα στην Ιταλία, η Ελλάδα "έφαγε" 6(!) γκολ στις αντεπιθέσεις από την ομάδα του Σάντρο Καμπάνια. Με τον Γιώργο Δερβίση να αποβάλλεται κόντρα στους Ολλανδούς τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, αλλά υπάρχουν λύσεις για τον Θοδωρή Βλάχο. Η αξιοπιστία κάτω από τα γκολποστ με τους Ζερδεβά και Τζωρτζάτο να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, η Εθνική μας ομάδα πρέπει να προσέξει τις αντεπιθέσεις να δώσει όσες λιγότερες ευκαιρίες γίνεται στον παίκτη παραπάνω στους Κροάτες.