Το Περιστέρι προκρίθηκε στη φάση των "16" του Champions League της FIBA, όχι, όμως, πριν προσθέσει λίγο δράμα στη ζωή των φίλων που το παρακολούθησαν, μετά το 83-80 επί της Ρίτας Βίλνιους, με το οποίο έκανε το 2-0 στη σειρά. Το Περιστέρι, πλέον, θα βρίσκεται στον 11ο όμιλο, με την ισπανική Τενερίφη, την ισραηλινή Χάποελ Ιερουσαλήμ, αλλά και το νικητή των play-in μεταξύ KSK και Μπρέογκαν. 

Το απονενοημένο διάβημα της λιθουανικής Ρίτας Βίλνιους στο κλειστό πλησίον της Κένεντι στο Περιστέρι, στο τελευταίο δεκάλεπτο, έφτασε να... δυναμιτίσει τη σειρά για τους "16" του Champions League και να χαλάσει και τη σχετική τελειότητα του ελληνικού μπάσκετ στην Ευρώπη, αφού το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό δεν είχε γίνει ακόμη, ενώ ο Άρης είχε ηττηθεί από την Κλουζ Ναπόκα για το Eurocup

Το Περιστέρι είχε σφιχταγκαλιάσει την πρόκριση ύστερα από τρία λεπτά παιχνιδιού: το 67-53 δεν έμοιαζε δα με το απόλυτο εχέγγυο πρόκρισης, αλλά υπολογισμένου του 110-92 που η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη νίκησε στο πρώτο παιχνίδι της Λιθουανίας, έμοιαζε με τη σφραγίδα που έδινε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Χρειάστηκε ξέσπασμα από τον προπονητή σε καθοριστικό τάιμ άουτ. 



Ωστόσο, οι "πρίγκιπες της δυτικής όχθης" τα χρειάστηκαν, αφού η Ρίτας προηγήθηκε, με το καλάθι του Μαρτίνας Εκόντας, 76-75, με 3'12'' να απομένουν. Το Περιστέρι, ωστόσο, έβγαλε αντανακλαστικά και αντίδραση. Μια προσπάθεια του Ράγκλαντ και ένα σπλιτ άουτ του Αμερικανού, που κατέληξε σε τρίποντο του Ντάνγκουμπιτς, με 1'10'' για τη λήξη της αναμέτρησης, έφεραν την ελληνική ομάδα στη θέση του οδηγού. Το Περιστέρι έπαιξε σημαντική άμυνα σε αυτό το διάστημα, μια και στα τελευταία 192 δευτερόλεπτα δέχθηκε, επί της ουσίας, έναν πόντο, αφού το τρίποντο από τον Κόουλ, που έκλεισε το σκορ, ήρθε με το μηδέν στο χρονόμετρο.