Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 χρονών αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία ποδοσφαιρική κληρονομιά, με το όνομα του να έχει γραφτεί με "χρυσά" γράμματα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δεμένος μαζί του και διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις τόσο με τον ίδιο όσο και με την οικογένεια του, παραχώρησε δηλώσεις σε έντονα συγκινησιακό κλίμα όπου τόνισε μεταξύ άλλων πως ο Μπεκενμπάουερ ήταν ο εμπνευστής της καριέρας του ενώ τον χαρακτήρισε ως φανταστικό άνθρωπο.





Η κατάθεση ψυχής του Κλοπ για τον Μπεκενμπάουερ

"Δεν θέλω να ακούγομαι σαν κατεστραμμένο ρεκόρ, αλλά ο κόσμος θα είναι πραγματικό διαφορετικός χωρίς αυτόν, τουλάχιστον για μένα", δήλωσε ο προπονητής της Λίβερπουλ που πλέον για τον ίδιο ο κόσμος είναι "φτωχότερος" τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

 «Είχα το προνόμιο να τον γνωρίσω λίγο καλύτερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και πριν από αυτό το 2005 στο Κύπελλο ΣυνομοσπονδιώνΟ τρόπος που το έκανε - χαρούμενος, φιλικός, χαμογελαστός, σοβαρός τις σωστές στιγμές - ήταν πραγματικά ενθαρρυντικός. Ποτέ δεν προσποιήθηκε ότι ήταν καλύτερος από ό, τι ήταν, ήξερε πάντα ότι χρειαζόταν βοήθεια, ειδικά ως προπονητής», υπογράμμισε ο Κλοπ ενώ πρόσθεσε: "Μου δίδαξε κάτι που δεν ήξερα τότε και που θα χρειαζόμουν στη ζωή μου: Οτι μπορείς να είσαι διάσημος, ότι μπορείς να εμφανίζεσαι πολύ στα μέσα ενημέρωσης, ότι όλοι μιλούν για σένα και όμως μπορείς να είσαι απολύτως τον εαυτό σου". 





Η σχέση του Κλοπ με τον Μπεκενμπάουερ και την οικογένεια του

Ο Κλοπ έκανε αναδρομή και στο παρελθόν εστιάζοντας στις προσωπικές συνομιλίες που είχε με τον Μπεκενμπάουερ και την σύζυγο του, Χάιντι όταν ο "Kaiser" γιόρταζε τα 75α γενέθλια του. Μάλιστα, ο ίδιος φρόντισε να μιλά τακτικά με την οικογένεια του στην περίοδο της ασθένειας του και να ενημερώνεται για την πορεία της υγείας του.

"Πριν από λίγους μήνες τον πήρα ένα τηλέφωνο και ήταν καλά, αλλά κατάλαβα ότι δεν ήταν σε τοπ φόρμα και τώρα είναι σε καλύτερη θέση", επισήμανε.





Αξίζει να τονιστεί πως ο Κλοπ ανέφερε στις δηλώσεις του ότι δεν έδωσε το παρών την Τρίτη (09/01) στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του ημιτελικού αγώνα της Λίβερπουλ με τη Φούλαμ για το Λιγκ Καπ Αγγλίας καθώς ο ίδιος χρειαζόταν να πάρει χρόνο για να επεξεργαστεί τον θάνατο του παγκόσμιου πρωταθλητή ο οποίος έπαιξε τεράστιο ρόλο στη ζωή του.