Η Εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών αντιμετώπισε την αντίστοιχη της Γαλλίας στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν και επικράτησε με 15-7 παιρνόντας στους "4" της διοργάνωσης.


Φοβερή άμυνα για την Ελλάδα στο πρώτο οκτάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Ελλάδα με την Ελένη Ξενάκη να σκοράρει στα πρώτη επίθεση του παιχνιδιού και να δίνει γρήγορα το προβάδισμα στην Εθνική μας ομάδα, με την Ελευθερία Πλευρίτου να βάζει δύο γρήγορα γκολ δίνοντας το προβάδισμα με 3-0. Η άμυνα της ομάδας της Αλεξίας Καμμένου "έπνιγε" τις Γαλλίδες που στα πρώτα έξι λεπτά της αναμέτρησης είχαν κάνει μόνο δύο σουτ. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο τους γκολ το πέτυχαν στη τελευταία τους επίθεση στο πρώτο οκτάλεπτο.


Δεν ξεκίνησε καλά τη περίοδο αλλά έκλεισε προηγούμενη το ημίχρονο η Ελλάδα

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με την Ελλάδα να είναι... υπνωτισμένη. Η εντυπωσιακή άμυνα της πρώτης περιόδου έμεινε... εκεί με τις Γαλλίδες να κάνουν πάρτι επιθετικά σκοράροντας πολύ εύκολα, κάνοντας σερί 4-0 και περνώντας μάλιστα μπροστά στο σκορ με 3-4.



Το πρόβλημα για την Εθνική μας ομάδα δεν έμεινε όμως εκεί μιας και η επίθεση της έμεινε στα... ρηχά μένοντας χωρίς γκολ για 10(!) αγωνιστικά λεπτά μέχρι η Νίνου να σκοράρει με πέναλτι γράφοντας το 4-4.



Από εκεί και μετά η Ελλάδα πήρε ξανά μπρος με τη Σάντα αρχικά να ισοφαρίζει 1:30 λεπτό πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου και την Νίνου να δίνει το προβάδισμα στην Εθνική μας ομάδα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.



Έστρωσε η άμυνα - Ξέφυγε ξανά η Εθνική μας ομάδα

Προβάδισμα δύο γκολ στην Εθνική μας ομάδα στην αρχή του τρίτου οκταλέπτου έδωσε η Νίνου σε μία πολύ ωραία εκτελεσμένη αντεπίθεση. Η άμυνα έσφιξε ξανά από τις Ελληνίδες παίκτριες με την Ελευθερία Πλερίτου να αστοχεί στο πέναλτι αλλά να παίρνει το... ριμπάουντ και να "γράφει" το 8-5. Η συνέχεια ήταν η ίδια με τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου να σκοράρουν ξανά στην αντεπίθεση με την Χυδηριώτη να δίνει... αερά τεσσάρων τερμάτων στην Ελλάδα.  Η Νίνου έδωσε προβάδισμα πέντε γκολ για την ομάδα μας με την Νταλουίν να βρίσκει το δρόμο προς τα... δίχτυα λίγο πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της Γαλλίας σ' αυτό το διάστημα.


Η Ελλάδα είναι στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Το τελευταίο οκτάλεπτο ξεκίνησε με την Ελλάδα να ξέρει πως αν διασφαλίσει την άμυνα της η πρόκριση δεν χάνεται μιας και η διαφορά των τεσσάρων γκολ δεν καλύπτεται εύκολα. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα όταν η Μαργαρίτα Πλευρίτου και η Γιαννοπούλου έκαναν το 12-6 για την Εθνική μας ομάδα 4:30 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Τα πράγματα δεν άλλαξαν μέχρι το τέλος με το τελικό 15-7 να "στέλνει" την Ελλάδα στα ημιτελικά της διοργάνωσης!



Η Ελλάδα πήρε μία σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εκεί που θα συναντήσει την Ισπανία που... διέλυσε τη Κροατία με 17-6 με φόντο τον τελικό της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-4, 4-1, 5-1