Ο Κώστας Τσιμίκας στάθηκε άτυχος με την Λίβερπουλ αφού πάνω που είχε πάρει φανέλα βασικού τραυματίστηκε στον ώμο. Τραυματισμό που αποκόμισε ο διεθνής αριστερός μπακ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ για την Premier League, στις 23 Δεκεμβρίου.

Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν πως μάλλον θα έμενε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και ίσως να μην προλάβαινε και τα ματς της Εθνικής Ελλάδας, τον Μάρτιο, για τα μπαράζ του Conference League, τα οποία έχουν έπαθλο εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2024.

Ωστόσο σήμερα (9/1) η Λίβερπουλ ενημέρωσε πως ο Τσιμίκας τα πηγαίνει εξαιρετικά με την αποθεραπεία του και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει προπονήσεις στα τέλη του μήνα.

Έτσι, φεύγει ένα μεγάλο άγχος από τον Γκουστάβο Πογέτ, καθώς ο 27χρονος αριστερός μπακ αποτελεί τη βασική επιλογή του Ουρουγουανού τεχνικού, ο οποίος θα τον ήθελε στα κρίσιμα playoffs της Εθνικής Ελλάδας για το Nations League, που θα κριθεί η παρουσία της "γαλανόλευκης" στο Euro 2024.

Πρόβλημα στην Λίβερπουλ με Αλεξάντερ-Άρνολντ

Στο μεταξύ οι τραυματισμοί δεν έχουν τελειωμό στην Λίβερπουλ. Νέο... θύμα ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ. Ο 25χρονος δεξιός μπακ αποκόμισε τραυματισμό στο γόνατο στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ για το FA Cup και θα μείνει εκτός πιθανότατα για τρεις εβδομάδες.

"Πρώτα απ' όλα δεν έχουμε τόσο καλά νέα. Ο Αλεξάντερ Άρνολντ τραυματίστηκε λόγω υπερέκτασης του γονάτου στο τελευταίο παιχνίδι. Έχει λοιπόν μία μικρή ρήξη στον πλάγιο σύνδεσμο και θα χρειαστεί λίγο χρόνο να ανακάμψει.

Θα κάνει εξετάσεις και θα είναι έξω για λίγες εβδομάδες. Με λίγη ξεκούραση θα είναι πίσω εκεί που ήταν. Θα μας λείψει" ανέφερε ο βοηθός προπονητή της Λίβερπουλ, Πεπ Λάιντερς.