Μετά το τέλος του ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ οι άνθρωποι της "Ένωσης" υποστήριζαν ότι υπήρξε σαφής παράβαση κανονισμών πριν το γκολ της ισοφάρισης των γηπεδούχων στο 44ο λεπτό ισχυριζόμενοι ότι ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ που είχε κερδίσει η δική τους ομάδα "βγάζοντας" τους "ερυθρόλευκους" στην αντεπίθεση. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και δημοσιογράφοι που ειδικεύονται με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ υποστήριζαν δημόσια καθ΄όλη τη διάρκεια της Δευτέρας τη συγκεκριμένη άποψη, χωρίς καν να βρίσκονται στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", επικαλούμενοι το πλάνο της τηλεοπτικής μετάδοσης των καναλιών της Cosmote TV. 

Το βίντεο του γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού και το λάθος των παικτών της ΑΕΚ

Τι ακριβώς συνέβη όμως στην "επίμαχη" φάση; Βίντεο που ανήρτησε στα social media ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, δείχνει καρέ καρέ πως ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης των Πειραιωτών και η αλήθεια μοιάζει να είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που επικαλέστηκαν οι άνθρωποι της "Ένωσης". 

Όπως προκύπτει από το βίντεο ο Κάλενς εκτελεί κανονικά το φάουλ που έχει κερδίσει η ομάδα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, μόνο που ο Ρότα είναι αφηρημένος και δεν αντιλαμβάνεται την κίνηση του συμπαίκτη του. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και με τον Κώστα Φορτούνη που επίσης δεν κινείται αρχικά προς την πορεία της μπάλας. Ποιος είναι ο άνθρωπος που βλέπει ακριβώς τι έχει συμβεί; Ο Κάρλος Καρβαλιάλ! 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως ο Πορτογάλος τεχνικός βλέπει το λάθος των παικτών της ΑΕΚ και φωνάζει στον αρχηγό του Ολυμπιακού να το εκμεταλλευτεί και να βγάλει τους συμπαίκτες του στην αντεπίθεση. Το συγκεκριμένο πλάνο δεν προβλήθηκε στη "ζωντανή" μετάδοση της Cosmote TV πολύ απλά γιατί ο σκηνοθέτης είχε επιλέξει (και ορθά, καθώς το παιχνίδι δεν εξελισσόταν) να δείχνει σε κοντινό πλάνο τον Ματίας Αλμέιδα.