Τελικά και οι κορυφαίοι, λυγίζουν. Ο Τιερί Ανρί είναι αναμφίβολα ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών που έπαιξαν ποδόσφαιρο και δεδομένα εκ των κορυφαίων της Premier League με τη φανέλα της Άρσεναλ. Ο Γάλλος ξεδίπλωσε το κουβάρι των συναισθημάτων του, κάτι που στην καριέρα του φαινόταν... ακατόρθωτο.

Μιλώντας στο podcast του Στιβ Μπάρτλετ, αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και στο πως ήταν "προγραμματισμένος" από μικρή ηλικία, στην σχέση του με τον πατέρα του αλλά και την ανάγκη "αποδοχής" από αυτόν και αναφέρθηκε εκτενώς ίσως για πρώτη φορά στον άνθρωπο και καθόλου στον ποδοσφαιριστή Τιερί Ανρί.

"Στον άνθρωπο έλειπαν σχεδόν τα πάντα. Έφυγα από το σπίτι μου όταν ήμουν 13 ετών, ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Αντιμετωπίζεις ήδη την πίεση της επιτυχίας. Προτιμάς να είσαι ο αθλητής παρά ο άνθρωπος. Τότε ο αθλητής είναι πιο εύκολος, ξέρεις τι να κάνεις. Ε λοιπόν, ήξερα τι να κάνω. Ακόμα κι αν ήταν επώδυνο ή οτιδήποτε άλλο, ήξερα τι να κάνω. Είναι εύκολο για λίγο όταν έχεις την καριέρα σου.

Νομίζω ότι θυμάσαι ως αθλητή και το λέω και το διατηρώ… πεθαίνει όταν σταματάς. Ο αθλητής, ο συναγωνιστής, πεθαίνει. Δεν μπορώ να παίξω ποτέ ξανά στην Premier League, δεν μπορώ να παίξω ποτέ πια για τη Γαλλία. Δεν με νοιάζει τι λες, δεν μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο, όχι σε αυτό το επίπεδο, να μην αγωνίζομαι με τον τρόπο που αγωνιζόμουν. Αυτό το κομμάτι μου πέθανε".

Παρά την επιτυχημένη καριέρα του, ο Γάλλος παλαίμαχος επιθετικός αποκάλυψε ότι δεν ήταν ποτέ πολύ σίγουρος αν απολάμβανε τις μέρες του παιχνιδιού: "Δεν ξέρω. Δεν έκανα ποτέ στον εαυτό μου αυτή την ερώτηση. Δεν θα μπορούσα να με νοιάζει λιγότερο. Απλώς δεν θα μπορούσα να με νοιάζει λιγότερο".

Δείτε παρακάτω όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη: