Ο σάλος για τη διαιτησία του Μπόρις Μαρέφκα στο σπουδαίο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη 17η αγωνιστική της Super League δεν λέει να κοπάσει.

Οι αντιδράσεις των «ερυθρολεύκων» είναι θυελλώδεις, ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για δράση Εγκληματικής Οργάνωσης που δεν έχει προηγούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός κάλεσε άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ακόμη και ο Γιάννης Μώραλης έκανε λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις που προκαλούν μια ολόκληρη πόλη!

Κι όλα αυτά επειδή η ΚΕΔ επέλεξε να ορίσει σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι έναν διαιτητή από τον οποίο έχει αφαιρεθεί το σήμα της FIFA εδώ και τέσσερα χρόνια! Και υπάρχουν ουκ ολίγες λεπτομέρειες που πιστοποιούν τα μη ανθρώπινα λάθη του Σλοβάκου.

Ο Μαρέφκα αχρήστευσε το VAR και μετά... έδειχνε το αυτί του στους παίκτες του Ολυμπιακού!

Όσο περισσότερο παρατηρεί κανείς τη συμπεριφορά του Μαρέφκα στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Μασούρα τόσο περισσότερο αυξάνονται τα ερωτήματα για τις προθέσεις με τις οποίες εμφανίστηκε στο Φάληρο.

Όπως υποστήριξαν τόσο ο Ματίας Αλμέιδα όσο και ο Γιώργος Μασούρας (κι όπως είναι ξεκάθαρο στο βίντεο των highlights της Cosmote TV), o διαιτητής σφυρίζει πριν σκοράρει ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, παίρνοντας πάνω του τη φάση, αδιαφορώντας για τις ρητές οδηγίες των Διεθνών Συνομοσπονδιών που ζητούν από διαιτητές και βοηθούς να αφήνουν τις φάσεις να εξελίσσονται και να εκδίδουν την τελική τους ετυμηγορία με τη βοήθεια του VAR.

Βάσει πρωτοκόλλου, λοιπόν, από τη στιγμή που ο Μαρέφκα είχε σφυρίξει πριν από την εκτέλεση του Μασούρα, ο VAR δεν μπορούσε να επέμβει. Και τότε γιατί ο Σλοβάκος έλεγε στους παίκτες του Ολυμπιακού να περιμένουν… την ετυμηγορία του VAR; Γιατί τους έδειχνε επιδεικτικά το ακουστικό του, ενώ στο τέλος τους ενημερώνει ότι ο VAR… συμφωνεί με την απόφασή του, δείχνοντας μάλιστα το χέρι του στο ύψος του… αγκώνα;

Επειδή είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι η ΚΕΔ όρισε σε ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ διαιτητές που αγνοούν το πρωτόκολλο του VAR, είναι προφανές ότι ο Μαρέφκα επέλεξε να παίξει θέατρο στους «ερυθρόλευκους», γνωρίζοντας ότι η απόφασή του δεν μπορούσε να αλλάξει!

Ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη φάση που προκαλεί το κοινό αίσθημα, οποιαδήποτε Επιτροπή Διαιτησίας όφειλε να δώσει στη δημοσιότητα τους διαλόγους των διαιτητών για να μάθουμε όλοι τι ακριβώς συνέβη. Στην ΚΕΔ της ΕΠΟ του Τάκη Μπαλτάκου, όμως, ο σκοταδισμός θα κυριαρχήσει άλλη μια φορά! Δείτε για άλλη μια φορά την επίμαχη φάση (στο 2.48 του βίντεο) και παρατηρήστε προσεκτικά τη συμπεριφορά του Σλοβάκου.