Όταν το 2021 ο Λιονέλ Μέσι κατακτούσε την έβδομη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έκανε λόγο για μια από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία του θεσμού, καθώς οι εμφανίσεις του Αργεντινού εκείνη τη σεζόν δεν έφταναν ούτε στο… μικρό δαχτυλάκι των αντίστοιχων του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

"Η Παρί επηρέασε με... δωράκια την έβδομη Χρυσή Μπάλα του Μέσι"

Σύμφωνα με τους Γάλλους, όμως, υπήρξαν σοβαροί λόγοι για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που αν επιβεβαιωθούν θα αναδείξουν την Παρί Σεν Ζερμέν πρωταγωνίστρια ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Κορυφαία ΜΜΕ της Γαλλίας όπως η «Le Monde» και η «Mediapart», αποκαλύπτουν ότι ο γαλλικός σύλλογος ερευνάται για πιέσεις και ύποπτα δώρα προς το «France Football», υπεύθυνο για την διοργάνωση της Χρυσής Μπάλας, προκειμένου το βραβείο να καταλήξει στα χέρια του «Pulga». 

Με βάσει τις πληροφορίες των δύο Μέσων από τη μέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Μέσι στη μόνιμη πρωταθλήτρια Γαλλίας, οι διοικούντες τον παριζιάνικο σύλλογο επιχείρησαν να συσφίξουν τις σχέσεις τους με το γαλλικό περιοδικό και ιδίως με τον πρόεδρο, Πασκάλ Φερέ, με στόχο τη δημιουργία ενός «λόμπι» που θα προωθούσε τον 36χρονο αστέρα.

Σαν αντάλλαγμα ο Φερέ προσελήφθη για μερικούς μήνες ως υπεύθυνος επικοινωνίας της Παρί, έλαβε εισιτήρια για πολλούς αγώνες στο «Παρκ Ντε Πρενς», αλλά και εισιτήρια για πτήσεις «business class» που άγγιζαν τα εννιά χιλιάδες ευρώ.

Ο Φερέ, πάντως, διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του σε “ύποπτες” συναλλαγές για την προώθηση της υποψηφιότητας του Λιονέλ Μέσι έναντι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με τον ίδιο, μάλιστα, να υποστηρίζει ότι το 2021 είχε ψηφίσει ως κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη τον Πολωνό επιθετικό της Μπάγερν.

Όπως γίνεται αντιληπτό τα αποτελέσματα των ερευνών παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από οποιαδήποτε ψηφοφορία της Χρυσής Μπάλας, με την Παρί να βρίσκεται στη δίνη ενός ακόμη σκανδάλου.