Ο Πανιώνιος έγινε η όγδοη ομάδα που συμπλήρωσε το παζλ του φετινού παζλ του Final 8 στο Κύπελλο Ελλάδος ανδρών, καθώς οι “κυανέρυθροι” επικράτησαν 66-63 της Μεγαρίδας στον τελικό του UNICEF Trophy και θα συναντήσουν στα “Δύο Αοράκια” του Ηρακλείου τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Προμηθέα, ΠΑΟΚ, Άρη, ΑΕΚ και Περιστέρι που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους μέσω της βαθμολογίας της Basket League.

Aπίθανος Βεργίνης υπέγραψε το θρίλερ της πρόκρισης για τον Πανιώνιο

Η αναμέτρηση στα Άνω Λιόσια εξελίχθηκε σε προσωπική μονομαχία του Δημήτρη Βεργίνη και Κρίστιαν Αλεξάντερ Μπράντφορντ που σημείωσαν από 25 και 24 πόντους αντίστοιχα, με τον πολύπειρο Έλληνα γκαρντ να είναι αυτός που πανηγύρισε στο φινάλε και να γνωρίζει την αποθέωση από τον Φάνη Χριστοδούλου! 

Κομβική για τους νικητές ήταν και η παρουσία του «πολυεργαλείου» που ακούει στο όνομα Νίκος Γκίκας ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 12 ασίστ. Η Μεγαρίδα άγγιξε τη μεγάλη ανατροπή στο φινάλε, ωστόσο το τρίποντο που επιχείρησε ο Άγγελος Γκάτζιας στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη με ρεσιτάλ στα τρίποντα (43.5%), έφτασε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατάκτηση του UNICEF Trophy και θα ταξιδέψουν στην Κρήτη το τετραήμερο 15-18 Φεβρουαρίου.

Η ΕΟΚ, ετοιμάζει μια μεγάλη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ στο Ηράκλειο, καθώς για πρώτη φορά θα φιλοξενηθούν ταυτόχρονα στο ίδιο γήπεδο και την ίδια μέρα οι δύο τελικοί των Κυπέλλων Ελλάδος τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.