Η Αραντίνα θα φιλοξενήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης (06/01, 22:30) για τη φάση των "32" του Copa del Rey, με την ομάδα της τέταρτης κατηγορίας να έχει γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό για τους... λάθους λόγους καθώς παίκτες της είχαν εμπλακεί σε σεξουαλικό σκάνδαλο το 2017.

Το χρονικό της υπόθεσης Αραντίνα

Το 2017 ήταν και η χρονιά που "σημάδεψε" το όνομα της Αραντίνα αφού τρεις ποδοσφαιριστές της, ο Ραούλ Κάλβο, ο Κάρλος Κουαδράδο και ο Βίκτορ Ροντρίγκες κατηγορήθηκαν για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο κορίτσι.

Η διοίκηση της Αραντίνα φυσικά δεν άφησε... έτσι το σκάνδαλο που ξέσπασε και έλυσε της συνεργασίας και με τους τρεις ποδοσφαιριστές. Το δικαστήριο τους επάβαλλε αρχικά ποινή κάθειρξης 38 ετών στον καθένα ξεχωριστά ενώ οι τρεις παίκτες προχώρησαν σε έφεση. Αξίζει να τονιστεί πως αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το ακροδεξιό κόμμα VOX τους στήριξε.

Σε ότι αφορά το πως κύλησε η... ιστορία, ο Κάλβο απαλλάχθηκε ενώ μειώθηκε η ποινή των Ροντρίγκες και Κουαδράδο στα τέσσερα και τρία χρόνια αντίστοιχα με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης. Μάλιστα, οι παίκτες παραδέχτηκαν πως υπήρξε πράξη αλλά ισχυρίστηκαν πως δεν υπήρχε εκφοβισμός.

Στη συνέχεια, η πολύκροτη υπόθεση πήγε το 2022 στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας όπου και έγινε χρήση του νόμου "μόνο ναι σημαίνει ναι", κάτι που συνεπάγεται στο ότι πρέπει να δίνεται προφορική συγκατάθεση για οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη. Ως αποτέλεσμα, η ποινή των Κουαδράδο και Ροντρίγκες αυξήθηκε και πήγε στα εννέα χρόνια για τον καθένα.