Σε ολομέτωπη επίθεση κατά του νέου προέδρου της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τον χαρακτήρισε "κολλητήρι" του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ο χαρακτηρισμός έχει ειδικό βάρος, καθώς ο τελευταίος είναι ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Μελισσανίδη. 

Δεν είναι η πρώτη φορά, μάλιστα, που ο Αλέξης Κούγιας αναφέρεται προσωπικά στον Γιάννη Παπαδόπουλο, αφού τον έχει χαρακτηρίσει ως εκείνον που "κινεί τα νήματα στο παραποδόσφαιρο στην Ελλάδα". Με τη συγκεκριμένη ρητορική και τη φράση "η επιλογή σας είναι επιλογή του Γιάννη Παπαδόπουλου" καθίσταται σαφέστατο ότι στον Ολυμπιακό θεωρούν πως πλέον κουμάντο στη Super League θα κάνει ο Γιάννης Παπαδόπουλος, εξ ου και η αρνητική ψήφος στη διαδικασία.  

Αλέξης Κούγιας σε Μηνά Λυσάνδρου: Είστε καθαρά υποχείριο

Ο Αλέξης Κούγιας είπε στον Μηνά Λυσάνδρου: "Ως δικηγόρος δεν έχω καμία αντίρρηση ότι είστε εξαιρετικός συνάδελφος, αλλά ως άνθρωπος που έχει ηθικές υποδομές, επιτρέψτε μου να σας πω ότι έχω ευθεία αντίρρηση, όταν είστε καθαρά υποχείριο, κολλητήρι του Γιάννη Παπαδόπουλου. Γνωρίζω πως σας επέλεξε, γνωρίζω πώς πήγατε στην ΑΕΚ, ότι είχατε το ίδιο γραφείο. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε πει για εσάς: "Όταν σε πλήρωνα ως δικηγόρο μου έλεγες άλλα και τώρα λες άλλα. Σε είχα δικηγόρο μου για να με προστατεύεις και μου είχες πει ότι θα υπογράψω ένα χαρτί που είναι ανίσχυρο". Κι αυτό το χαρτί ως εκπρόσωπος της ΑΕΚ το παρουσιάζατε εις βάρος του πελάτη σας.

Η επιλογή σας είναι επιλογή του Γιάννη Παπαδόπουλου. Έρχεστε σήμερα και λέτε να σας ψηφίσουμε για το έργο που κάνατε πριν. Τι έργο κάνατε; Φέρατε την Interwetten του φίλου σας του Λευκαρίτη και μας υποχρεώσατε να διαφημίζεται η Interwetten στα Play offs, όταν στη σύμβαση δεν προβλεπόταν. Το μοναδικό έργο που κάνατε, ήταν που πληρώσαμε όλοι μαζί ένα ακριβοπληρωμένο άλμπουμ με την ιστορία της Super League για να βάλετε την υπογραφή σας. Ο άνθρωπος ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της ομάδας που εκπροσωπώ, έφερε εκατομμύρια στον συνεταιρισμό. Εφερε εκατομμύρια στους συνεταίρους μετατρέποντας το χαράτσι του 5% σε 1%. Δεν απαντήσατε για την επαγγελματική διαιτησία. Αφήσατε μια καριέρα, για να γίνετε κολλητήρι του Παπαδόπουλου. Απαντήστε μας. Γνωρίζεστε ή όχι με τον Γιάννη Παπαδόπουλο; Πόσες φορές συναντηθήκατε τις προηγούμενες μέρες; Πόσες φορές τηλεφωνηθήκατε; Πόσα χρόνια ήσασταν στο ίδιο γραφείο; Δεν περίμενα όταν σας πέταξαν κλωτσηδόν από την ΑΕΚ να δέχεστε σήμερα να είστε υποχείριο αυτής της κατάστασης που ουσιαστικά κινεί η ΑΕΚ. Είναι ντροπή για τη Super League. Εφυγε ο Μαρινάκης. Έπρεπε να έρθει ο Αλαφούζος, να έρθει ο Σαββίδης, να έρθει ο Μελισσανίδης αν θέλει επιτέλους να εμφανιστεί στο προσκήνιο. Όχι να εμφανίζουμε κολλητήρια".

Έως και η ΕΠΟ ψήφισε υπέρ στην υποψηφιότητα του κ. Λυσάνδρου, σπάζοντας το άβατο του "λευκού". Το έχει κάνει ακόμα μία φορά, στην υποψηφιότητα Μαρτσούκου για την προεδρία της Super League 2.

Οι δύο προτάσεις του Κούγια και η απάντηση στον Κοσμά

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτημα ώστε στις συζητήσεις που θα γίνονται για την επαγγελματική διαιτησία, τη Super League να μην την εκπροσωπεί μόνο ο κ. Λυσάνδρου, αλλά να συσταθεί επιτροπή τριμελής ή πενταμελής.

Επίσης, αιτήθηκε αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον νέο πρόεδρο της Super League και άλλους τέσσερις συναδέλφους ή και ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, να επισκεφθεί άμεσα τον κ. εισαγγελέα Ποινικής Διώξεως Αθηνών και ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο και να δείξει το άμεσο ενδιαφέρον της για την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού και των στημένων παιχνιδιών. Επίσης, να επισκεφθούν τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Γ. Οικονόμου, στον οποίο θα εκφραστούν οι απορίες για ποιο λόγο καθυστερεί η διαδικασία εδώ και έξι μήνες και μέχρι σήμερα δεν έχουν ασκηθεί ποινικές δίωξεις.

Στην παρατήρηση του εκπροσώπου της ΑΕΚ κ. Κοσμά ότι η ομάδα του είναι υπέρ της διελεύκανσης της υπόθεσης, αλλά πως δεν είναι ενήμερη για το οτιδήποτε, ο κ. Κούγιας του απάντησε: "Τα πρόσωπα που δημοσιοποιήθηκαν με επικεφαλής έναν Σταθάκη από την Πάτρα, ο οποίος ποτέ δεν αρνήθηκε ότι τον συνέλαβαν και τα... ξέρασε όλα, έναν Ορφανίδη, είναι προσωπικοί φίλοι του Γιάννη Παπαδόπουλου, με τον οποίο συνυπάρχει κάθε μέρα ο κ. Κοσμάς. Αν θέλει ο κ. Κοσμάς να μας βοηθήσει, να μας πει τι του έχει πει ο Γιάννης Παπαδόπουλος για τον πρώην συνεργάτη του στην Ηλιούπολη, τον Σταθάκη. Ήταν μαζί ο Παπαδόπουλος με τον Τσακογιάννη και τον Σταθάκη όταν έκοβαν τα δοκάρια της Ηλιούπολης και όταν πυροβολούσαν το πούλμαν του Παναιτωλικού. Να φτάνει λοιπόν ο κ. Κοσμάς έως εκεί που φτάνει ο ίσκιος του. Τον Παπαδόπουλο έχετε και θα τον λουστείτε. Με αυτόν αγοράζετε τις ΕΠΣ".